Помоћ младим брачним паровима да купе сеоску кућу

Пет младих парова из Велике Плане од јуче је ближе остварењу сна да имају свој дом. Наиме, јуче је у Палати Србија на Новом Београду, потписано пет уговора између Министарства за бригу о селу, Општине Велика Плана и пет младих брачних и ванбрачних парова којим се наведено министарство обавезало да сваком пару да финансијску помоћ за куповину куће и окућнице у неком од плањанских села.

Држава је за ту намену одвојила око 50.000 евра. У име општине Велика Плана, која је помогла око проналажења сеоских кућа са окућницом и обезбеђивања потребне документације за њихову куповину, уговоре је потписао председник општине Игор Матковић.

Занимљиво је да су међу онима из Велике Плане који су добили помоћ државе један брачни пар, једна самохрана мајка и три пара која живе у ванбрачним заједницама.

Супружници Горан Трифуновић и Јасмина Емини из Новог Села ће своје породично гнездо свити у Старом Селу, као и самохрана мајка Славица Поповић.

Ванбрачни партнери Дарко Мирковић и Јелена Крстић су по повољној цени нашли сеоску кућу са окућницом у свом Милошевцу, а из свог села неће ићи ни Марко Чалић из Крњева и његова партнерка Данијела Чалић.

Захваљујући јуче потписаним уговорима Велика Плана ће ускоро имати два нова становника. Наиме, Немања Јанковић из Осипаонице и Марија Војиновић из Влашког Дола су одлучили да новцем који су добили од државе кућу купе у Лозовику.

*Пројекат „Резултати локалне самоуправе у 2022. години“ финсијски је помогла Општинска управа Велике Плане

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *