Orden Nikole Tesle Ivani Španović Vuleta

Kraljica sporta svojim sportskim karakterom, požrtvovanjem i uspesima značajno podigla ugled Republike Srbije i čitavog srpskog naroda u svetu

U našu redakciju stiglo je iz Filadelfije saopštenje sledeće sadržine:

„Teslina naučna fondacija iz Filadelfije, SAD, čiji je predsednik g. Nikola Lončar, dodelila je svoje najviše priznanje Orden Nikole Tesle i Zahvalnicu TNF našoj i svetskoj šampionki g. Ivani Španović Vuleta.

Obaveštenje je u Beogradu potpisao Zoran Bulović, predsednik TNF Srbija. U obrazloženju sa odlikovanje naše kraljice sporta se kaže:

Mlada gospođa Ivana Španović Vuleta svojim sportskim karakterom, požrtvovanjem i uspesima značajno je podigla ugled Republike Srbije i čitavog srpskog naroda u svetu. Doprinela je razvoju patriotskih osećanja kod svih Srba sveta i zajedno sa vama iz saveza doprinela i razvoju atletike u zemlji i svetu.

TNF želi da zajedno sa  Srpskim atletskim savezom uruči ovo visoko priznanje 10. jula, na rođendan srpskog genija Nikole Tesle.

Gospođa Ivana Španović Vuleta  postala je ikona srpskog naroda kakav je i srpski genije Nikola Tesla – poručuju iz Tesline naučne fondacije iz Filadelfije.

Tekst: Marko Lopušina

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *