Обновљени вртићи у Великом Орашју и Бресју

Упоредо са изградњом новог вртића у Доњој Ливадици, који је са радом почео 1.септембра и изградњи првог вртића у једном од највећих селе у овом делу Србије Крњеву, општина Велика Плана је, уз помоћ Владе Србије и Фондације Новак Ђоковић у овој години у потпуности реновирала вртиће у Великом Орашју и Бресју.

Реновиране просторије дечијег вртића „Печурка“ у Бресју, које се налазе у згради основне школе „Карађорђе“, свечано су отворене крајем маја.

Свечаности су присуствовали председник општине Игор Матковић, председник Скупштине општине Душан Марић, заменик председника општине Марко Шућур, одборнице у локалном парламенту Душица Јовановић и Милена Обрадовић Ивановић, деца и родитељи.

Просторије у којима се вртић налази су реновиране и прикључене на гасоводну мрежу, постављен је котао на гас, замењене су електроинсталације а купљени су и нов намештај и играчке за децу.

Вредност радова и нове опреме је износила око 7.000.000 динара а средства су обезбедили Министарство просвете, науке и технолошког развоја, фондација Новака Ђоковића и Општина Велика Плана.

Осим финансијерима, директор предшколске установе Марија Старчевић се посебно захвалила директору ОШ „Карађорђе“ Александру Скачкову и одборнику из Бресја Душици Јовановић, „која са групом активиста СНС стално нешто ради да би Бресје лепше изгледало“.

Од 1. септембра за децу је бити обезбеђен целодневни боравак а о тридесеторо малишана брину се две васпитачице.

Након отварања, испред обновљених просторија вртића заиграло се и народно коло.

Овог лета потпуно обновљен и новом опремом и играчкама опремљен вртић „Љубичицу“ добило је и некадашње среско место Велико.

Као и у Бресју у финансирању обнове и опремања вртића учествовали су Влада Србије, фондација најбољег српског тенисера и локална самоуправа.

Објекат је прикључен на гасоводну мрежу, купљен је нови котао на гас и постављени нови радијатори.

Раније је објекат, после много година чекања, напокон прикључен на гасоводну мрежу, у дворишту су постављене нове и безбедне справе за играње деце а око објекта је засађен појас од стотинак туја и другог украсног растиња.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *