Нових 100.000 долара Ђоковића деци Србије

Пре годину дана, Фондација Новак Ђоковић прикупила је више од 100.000 долара током кампање „Сезона даривања“, омогућивши  отварање два обданишта у Србији. А сада, светска фондација бр. 2 започиње још једну кампању покушавајући поново да достигне 100. 000 долара.

Циљ кампање је 200 деце обезбедити приступ квалитетном предшколском образовању отварањем нових обданишта, а породица Ђоковић спремна је да другу годину заредом усклади све донације.

-Свако дете је јединствено људско биће, пуно неоткривених потенцијала и талената. Моћ да обликујемо своју будућност и учинимо свет бољим местом је у свима нама “, рекао је Ђоковић у изјави.  -Улагањем у рани развој деце, осим што помажемо у формирању ових младих појединаца и дајемо им могућност да расту у њихов потенцијал, улажемо и у будућност целог друштва“.

У фебруару, Фондација Новак Ђоковић отворила је свој први вртић 2019. године у селу Мачвански Прњавор, финансирајући реконструкцију старог здравственог центра, модернизирајући га и обезбедивши алате за више од 150 деце која по први пут похађају предшколску установу. Три радне собе и заједнички простор предшколске установе у Свилајнцу реконструисани су и преуређени како би било омогућено да похађа 75 додатне деце у том крају.

-Пружање једнаких могућности деци из свих делова наше земље је мисија Фондације Новак Ђоковић и нешто чему тежимо у сваком тренутку. Са предшколском установом „Дечја радост“ и општином Свилајнац сарађујемо од 2014. године, када смо реконструисали и адаптирали предшколску установу после поплава, и задовољство нам је што се враћамо за овако лепу прилику “, рекли су Новак Ђоковић, суоснивач Фондације и глобални директор Јелена Ђоковић на отварању вртића „Свилајнац“.  -Проширење капацитета постојећег вртића је охрабрујући почетак за децу која ће овде моћи да уче, играју се и добију истинску подршку.“

Фондација Новак Ђоковић такође је у процесу отварања обданишта у Инђији следеће године. Отворио је 44 вртића широм Србије и и до сада је обезбедио смештај у вртиће више од 22.000 деце и посао за 1.500 васпитача.

Фондација Новак Ђоковић не само да пружа нове могућности деци, већ помаже стручњацима у тој области у њиховим истраживањима. У 2016. години у Центру за дете у развоју на Харвард универзитету покренуто је стипендија Ђоковић за науку и иновације. Прошле године иницијатива Ђоковић стипендиста Универзитета у Београду створена је као подршка новим докторским студентима који своје напоре усмеравају на образовање и развој у раном детињству.

Новак Ђоковић и Јелена Ђоковић отворили су и ове године Седме игре пријатељства на Копаонику, пружајући недељне активности за више од 130 локалне деце која иначе не би имала прилику.

-Деца нас увек подсећају шта је срећа и колико је мало потребно да се од њих добије искрени осмех. Игра и провод са пријатељима најбоље су успомене из детињства, а наш тим свакодневно ради на томе да свако дете у Србији има та сећања “, рекао је тада Новак Ђоковић. -Насмејана лица ове деце најбољи су доказ да оно што радимо, радимо исправно и они су нама мотивација да наставимо даље.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *