Нова књига оца Ненада о чудотворцу Некатарију

Први сусрет са старцем Нектаријем и добијање велике духовне поуке, која ће да помогне многима. Када је завршио парастос, сви су узели благослов од старца, пришли смо и нас четворо и целивали га у руку. Знао је да ћемо доћи и да смо то ми „његови Срби“. Стао је с нама у страну, поред велике иконе Светог Нектарија, питајући нас како смо путовали и пожелео нам добродошлицу у Грчку.

Опис није доступан.После благослова, прве његове речи које ми је упутио биле су, како је преводио Хараламбос са грчког на енглески, а мој кум Горан са енглеског на српски језик:

„Ух, ала си ти направио себи пуно непријатеља. Промени се!“ Био сам затечен, брзо сам се прибрао и рекао му да желим да исповедим своје грехе. Написао сам исповест на папиру и почео да читам, Горан и Хараламбос су преводили. Старац Нектарије је одједном махнуо руком и рекао:

„Исповедио си се ти у Србији свом духовнику. Остави то сада, него слушај мене. Рука Светог Нектарија је над тобом спремна да те исцели од те твоје неисцељиве болести, али има услов. Ћути, ћути, ћути о туђим гресима, поступцима и понашањима. Никог не осуђуј, не оговарај и не коментариши туђа сагрешења. Имај љубави, смирења и стрпљења према слабостима других, и Бог и Свети Нектарије ће те исцелити. Ако тако не будеш чинио, брзо ћеш умрети. Изгубићеш не само тело него и душу!“

Ове речи ми је рекао показујући руком да ћутим, повлачећи руку преко уста као замишљен рајфлешус… Од тог дана 29. октобра 2011. године схватио сам да сам добио духовну терапију за цео живот.

Ово је одломак из књиге „Чудотворац Свети Нектарије Егински“, свештеника Ненада В. Андрића, која је са благословом Епископа шабачког и администратора Епархије ваљевске г. Лаврентија управо изашла из штампе у издању „Гласа цркве“. Протојереј-ставрофор Ненада В. Андрића је вишегодишњи организатор поклоничких путовања на Егину.

Књигу можете поручити код аутора оца Ненада на број 0654453036 или купити у црквеним продавницама храмова у Ваљеву. Цена књиге је 650 динара. Књига садржи на 343 странице:

  • Житије Светог Нектарија
  • Ходочашће на Егину
  • Сусрете са старцем Нектаријем Виталисом
  • Личну исповест аутора како је упознао личност Св. Нектарија и како га је исцелио
  • Писмена сведочанства исцељених од разних болести као и парова који су постали родитељи молитвеним заступништвом Св. Нектарија
  • Поштовање Св. Нектарија у СПЦ
  • Акатист, молитве за здравље и молитву за пород

Научни осврт на књигу психијатра из Америке др Синише Трбовића, предговор Радмиле Мишев из Патријаршије, рецензија протођакон др Љуба Ранковић, редактура протођакон др Раша Ракић, проф,  лектор Невена Милосављевић, проф, дизајн Студио Јефимија, Уб, а штампа Ваљево принт.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *