Kilometarske kolone na Horgošu

Na gotovo svim graničnim prelazima sa Mađarskom beleže se višesatna zadržavanja u oba pravca. Na Horgošu su kilometarske kolone vozila i na ulazu i na izlazu iz zemlje i pored toga što prelaz radi maksimalnim kapacitetom u oba pravca.

Putničkim vozilima na Horgošu treba oko sat vremena da uđu u zemlju i oko dva sata da napuste Srbiju. Međutim, na ovo vreme treba dodati čekanje na susednom mađarskom prelazu Reske koje je mnogo duže. Putnicima potrebno tri sata da bi izašli iz Mađarske, a četiri sata da bi od Horgoša stigli do mađarskog prelaza.

Gužva je i na Kelebiji, odnosno susednom prelazu Tompa, gde se putnička vozila zadržavaju oko tri sata u oba pravca. Opterećeni su i srpsko-mađarski prelazi Bački Vinogradi-Ašothalom i Horgoš 2 – Reske 2, Bajmok-Bačalmaš, Đala-Tisasiget, Rabe-Kibekhaza, gde se u oba pravca čeka oko 120 minuta. I na prelazima Hercegsanto-Bački Breg i Kibekhaza-Rabe treba sačekati oko 60 minuta da bi se ušlo u Srbiju.

Na graničnom prelazu Preševo sve su trake otvorene za prolaz vozila i ka Severnoj Makedoniji i u suprotnom pravcu. Zadržavanja su 90 minuta na ulazu u našu zemlju i 40-ak na izlazu iz zemlje, prenosi RTS.

Zadržavanja su 90 minuta na ulazu u našu zemlju i 40-ak na izlazu iz zemlje. Pojačan je intenzitet saobraćaja jer je ovo period kada se smenjuju putnici, jedni idu na odmor, drugi se vraćaju. Preporuka da vozači mogu da koriste i prelaz Prohor Pčinjski gde je manje vozila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *