Ni Hrvati više ne misle da je Tesla njihov

Autor koji stoji iza Instagram profila @geografijica uradio je jedan mali eksperiment koji stavlja tačku na bilo koju raspravu o tome čiji je Nikola Tesla. Naime, on je pretražio Vikipediju na svim evropskim jezicima, uključujući sve evropske države i ispostavilo se da svuda stoji da je Tesla srpski naučnik i pronalazač, sem na hrvatskoj Vikipediji koja navodi da je on hrvatskih naučnik i pronalazač ali srpskog porekla.

„Iako mislim da svi znaju i da dileme nema ko je bio Nikola Tesla, ali zbog stalnih rasprava ko je on u stvari bio, dođoh na ideju da pretražim vikipediju na svim evropskim jezicima, svih evropskih država i evo rezultata“, stoji u opisu posta.

„Rođen je na teritoriji Vojne Krajine, od oca pravoslavnog sveštenika, ne može biti Hrvat i prestanite se glupirati. Pravoslavni Hrvati ne postoje, dok katolički Srbi i te kako postoje, čak su i grlatiji od pravih Hrvata“, glasi komentar sa najviše lajkova.

Mnogi su se čudili zašto se i dalje o tome raspravlja a čak su i neki Hrvati pisali kako Tesla nema veze sa Hrvatskom.

„Niko, ali niko u Hrvatskoj ne tvrdi da je Tesla Hrvat. On je pripadnik srpske manjine u Hrvatskoj, u Hrvatskoj se rodio i proživeo gotovo četvrtinu svog zivota. Tesla je nedvosmisleno rekao da je jednako ponosan na svoje srpsko poreklo i hrvatsku domovinu. Tragedija je da čoveka koji bi trebao biti simbol saradnje naša dva naroda i naše dve države, genijalac koji nikako ne pripada ni samo nama ni samo vama, danas koristimo za bezumna prepucavanja. Pozdrav iz Zagreba!“, napisao je jedan Zagrepčanin.

„Ni Hrvati ne misle da on ima veze sa Hrvatskom. To pričaju budale koje misle da će tako da nas iznerviraju“, dodao je drugi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *