Немачки лекар: Корона је као бајка о царевом оделу

Др Волфганг Водарг, немачки лекар и саветник за здравствену политику дао је своје виђење пандемије кронавируса, које се у приличној мери разликује од ставова Светске здравствене организације и званичне медицине.

Ево неколико биографских података о овом познатом немачком и европксом лекару. Почасни је члан Парламентарне скупштине Савета Европе (ПАЦЕ) и члан одбора Транспаренси интернешенел из Немачке. Његове европске иницијативе и извештаји довели су на политичку агенду важна питања попут „Лажна пандемија“, приватних војних компанија, улоге медија за демократију, палијативну медицину или генетичко тестирање и генетски модификоване организме.

Пре него што је изабран за члана немачког Бундестага, Волфганг Водарг радио је као бродски лекар, лучку здравствену службу и у болници за тропске болести Бернхард-Ноцхт у Хамбургу, радио као лекар у неколико клиника и био директор завода за јавно здравље у Северној Немачкој. Десет година је иницирао и председавао Специјалистичким комитетом за здравље животне средине Лекарске коморе (ФАГУСХ) и био члан Радне групе за епидемиологију у својој земљи Шлезинг-Холштајн.

Од 1994. до 2009. био је члан немачког парламента, током пет мандата био је члан Одбора за здравље, а од 2005. у Одбору за економску сарадњу и развој.

Од 1998. до јануара 2010. године др Водарг је био члан Парламентарне скупштине Савета Европе. Од 2002. године потпредседник је Европске социјалистичке групе, од 2006. и заменик шефа немачке делегације у Стразбуру. Био је заменик председавајућег Одбора за културу, образовање и науку и после тога председник Пододбора за здравство до јануара 2009. Паралелно са тим, био је члан Одбора за политичка питања Парламентарне скупштине Савета Европе.

Др Водарг је предавач на Универзитету у Фленсбургу и председник Рхеума-лиге Шлезинг-Холштајн. Погледајте његово мишљење о пандемији коронавируса:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *