Против Срба по узору на фашисте

Говором мржње и јасно израженим профашистичким ставовима такозвани „Милогорци“ из дана у дан згражавају све нормалне људе у Црној Гори.

Усвајајући западњачки наратив о „злу које долази са Истока, тј. из Русије“, те о Србима као дежурним кривцима за све несреће, један део милогораца је, инспирисан аустријском илустрацијом из 1914, дошао на идеју и како да се реше монтенегринског „зла домаћега“ – тј. Срба.

Овом илустрацијом свакако су се одушевљавали аустро-угарски војници, док су крвнички кидисали на Србе и Србију. Подсетимо, униформу те војске носио је и Адолф Хитлер, идол идеолога садашњих монтенегрина, Секуле Дрљевића, Савића Марковића Штедимлије и других.

„Благо коригована“ аустријска илустрација пласирана је на друштвеним мрежама. Тако неодговорни појединци, уста пуних приче о демократији и западним вредностима, који истрагу потурица избацају и из књижевног дела (да не би повредила нечија танана осећања) – здушно пропагирају истрагу посрбица.

Угледајући се на нове „савезнике“ (кључне земље НАТО пакта), са богатом историјом вршења геноцида широм света, изгледа да је појединцима из „Миловог јата“ пало на памет да би могли и они попут Американаца, Њемаца, Енглеза и осталих – мало да „геноцидају“, јелте. Један народ мање-више, кога брига!!? Питајте Индијанце!

Заиста храбри реакција огромног броја корисника Фејсбука, који су изразили гађење над оваквим „досеткама“ милогораца. С друге стране, нипошто не смемо заборавит и оне који нам одавно поручују – „на тракторе, па у Србију“! Ни таквих није мало.

Више пута смо се уверили да је кратак пут од глупирања на фејсбуку до „практиковања“ фашизма. Уосталом, ако „Секулини питомци“ свако мало вређају митрополита Амфилохија, прете отимањем црквене имовине и физички насрћу на српске лидере – шта може да очекује обичан Србин.

Извор: ИН4С

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *