Наркоман убио ножем монаха у Глоговцу?

Бањалучанин Драган Шево из за сада непознатих разлога починио прексиноћ злочин у манастиру Глоговац код Шипова и ножем убио монаха Стефана. Полиција верује да је реч о користољубљу јер је убица, који је долазио и раније у манстир, наркоман.

О овом трагичном догађају јуче је саопштено више детаља а полиција је привела једног мушкарца за којег се сумња да је на место злочина довезао Шеву. Приведеног мушкарца полиција је довезла на место убиства како би објаснио где је он био и где је чекао осумњиченог. Приведени је наводно рекао да је осумјичног одвезао у Бањалуку.

Монах Стефан је убоден два пута једном испод срца једном у грудни кош. Злочин се десио у манастирском објекту гдје је наводно осумњичени и вечерао. Из манастира је нестало 100 КМ ( око 50 евра). Нападач је након злочина побегао, а тешко рањени монах успео је да позове другог монаха и каже му да је рањен.

Према неким информацијама, наводно је успео да каже и име нападача, али је одмах потом у дому здравља подлегао повредама. Мушкарац који је са места злочина одвезао осумњиченог наводно нијезнао да се десио злочин када га је возио.

Поводом трагичног догађаја у манастиру Глоговац огласила се саопштењем и и Бихаћко-петровачка епархија које преносимо у целини:

„Са надом у вјечни живот и васкрсење Епархија бихаћко-петровачка обавјештава своје вјернике и цјелокупну јавност да је дана 7. децембра 2020. године, на спомен свете великомученице Екатерине у Манастиру Глоговцу пострадао дугогодишњи монах и сабрат Манастира Глоговца Стефан (Ачић).

Монах Стефан, у свијету Миодраг Ачић рођен је у Инђији 1. августа 1958. године од оца Драге и мајке Милке. Основну и Средњу Школу за кувара завршио је у Инђији. Послије окончаног школовања ступа у радни однос у својој струци у Хотелу „Војводина“ у Новом Саду. Посао кувара обављао је и по приморју, на бродовима, чак и у далеком Ираку. Свој коначни животни пут и циљ Миодраг налази у Манастирској тишини Манастира Илиња гдје бива замонашен на светог првомученика и архиђакона Стефана 2007. године. Тим поводом Миодраг умире за овај свијет а рађа се Стефан, и добија име по светом архиђакону и првомученику Стефану чије ће име носити часно и достојно, те ће га оправдати кончином свога живота.
У свезу Епархије бихаћко-петровачке монах Стефан ступа 2012. године и бива причислен братству Манастира Глоговца. Иза тихог, повученог, смиреног монаха, одјевеног у оветшалу расу крила се широкогруда душа препуна љубави према сваком човјеку. У понедјељак 7. децембра 2020. године на спомен свете великомученице Екатерине засијао је још један мученик, монах Стефан, пострадавши у здањима светогеоргијевске Обитељи Глоговчке.
О опелу и сахрани оца Стефана јавност ће бити накнадно обавјештена. Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије са свештенством и монаштвом Епархије бихаћко-петровачке упућује искрено саучешће сестри почившег Монаха Стефана Мири и свим његовим сродницима.

Вјечан ти спомен драги у Христу Оче Стефане. Христос васкрсе!“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *