На Елбрус за пале борце

Свечани испраћај чланова Удружења „Пријатељи 72. специјалне бригаде”, који крећу у експедицију освајања планинског врха Елбрус, на Каквказу, висине 5.642 метра, организован је испред Градске управе Панчева, саопштило је Министарство одбране.

Пројекат симболично назван „Успон за пале борце” део је активности у оквиру обележавања 20 година од НАТО агресије. Испраћају су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић, командант Специјалне бригаде бригадни генерал Мирослав Талијан и заступник начелника Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Душко Шљиванчанин.

Пре испраћаја, припадници Удружења имали су пријем у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву где су обишли Спомен собу, упалили свеће и положили цвеће у част свих погинулих припадника бригаде. На пут ка освајању врха Елбрус кренуло је 10 припадника Удружења и данашње Специјалне бригаде.

Након успона на врх, припадници Удружења и Специјалне бригаде положиће заставе и развити пано с натписом „Само је небо изнад нас“ на коме се налазе фотографије 11 погинулих припадника некадашње 72. специјалне бригаде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *