Мило, ни прстом нећеш таћи српске цркве (видео)!

Председник Праве Црне Горе Мило,  поручио је црногорском председнику Милу Ђукановићу да може да оснива стотину вера и цркава али да прстом неће таћи имовину Српске православне цркве“.

У 12- минутном видео-снимку који је објавио на каналу јутјуба и свом фејсбук профилу истакао је да црногорски народ љубав према Србији није учио од црквених великодостојника Српске православне цркве, које сте оптужили да нас, народ у Црној Гори, подучавају да је Црна Гора нешто средњовјековно београдско-српско.

„Љубав према Србији учили смо од родитеља и предака али и од вас, Ђукановићу, вас смо гледали како волите Србију, вас смо гледали како волите Београд, вас смо гледали како волите Милошевића, вас смо гледали како волите Митрополита Амфилохија, вас смо гледали како у Митрополитовим рукама љубите крст. Мислите ли ви, Ђукановићу, да овај народ не памти ваше прозне спјевове Србији и српству“, рекао је лидер Праве Црне Горе и додао:.

„Да не памтимо вријеме када сте исто тако, као данас, само насмијани читали о великосрпској Црној Гори, о братсву и јединству једог народа, Срба и Црногораца, када сте нападали све што није било српско, када сте са Дубровником, због Православља, као млади читач туђих текстова, ви ратовали и када сте нас својом љубављу према Србији прогањали исто онако како нас данас прогањате својом читачком љубављу према Црној Гори“.

Погледајте целу поруку Марка Милачића црногорском председнику Милу Ђукановићу:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *