Milioner sa stilom

Pedesetogodišnji multimilioner i preduzetnik Đanluka Vaki nije neki obični bogataš koji svoj život voli da deli sa pratiocima na Instagramu. Nakon što se povukao iz biznisa, sedi, istetovirani Italijan oduševio je društvene mreže kada je sa svojom partnerkom zaigrao na jahti.

Od tada je zaradio preko 11 miliona pratilaca na Instagramu, a sa njima svakodnevno deli privilegovan način života – avione, jahte, brza kola i neverovatan ukus za modu.
Uprkos slavi koju je stekao ima vrlo filozofski odgovor na pitanje šta misli o društvenim „influenserima“ otkrivajući da ni samog sebe ne želi da shvata ozbiljno.

Tako je Đanluka shvatio da se njegov život deli na dva dela – prvi, koji je trajao do njegove 45 godine i koji naziva „radnim životom“.
“U 45. sam shvatio da nemam više šta da dam. Ne zanima me da gomilam novac, želim samo da pomeram granice svoje radoznalosti“, rekao je.

Porodičnim biznisom počeo je da se bavi u 25. godini nakon što je završio studije ekonomije. Zajedno sa svojim rođakom, rekonstruisao je jednu staru porodičnu kompaniju i potpuno preokrenuo njeno poslovanje. Sa 29 godina odlučio je da postane akcionar, pa je tako kupovao i prodavao kompanije različitih sektora, a kako kaže bio je prisutan u 12 različitih delatnosti u isto vreme.

Iako trenutno ne upravlja nijednom od kompanija, sebe i dalje smatra preduzetnikom i akcionarom. I dalje je vlasnik kompanije IMA koja proizvodi mašine za pakovanje farmaceutske opreme i drugih proizvoda. Ono što je zaista počelo da ga zanima jesu društvene mreže.
“Nisam toliko ostario da me ne zanima na koji način mladi razgovaraju, ali se i zabavljaju“, kaže i dodaje da je brzo shvatio da želi da bude deo toga. Pa, tako je osim preduzetnik, postao i zvezda.

Tu su uvek i oni koji će kritikovati njegov način života nazivajući ga „bahatim“. Ali, Đanluka nema ništa protiv sopstvenih slika u privatnom avionu. O svom fizičkom stanju se i te kako brine, pa tako svakodnevno vežba, ali i igra!

“Igranje je veliki deo mog života. Nikada nisam otišao na čas plesa. To je u mojoj krvi“, kaže i dodaje da ples oslikava drugu porciju filozofije na kojoj bazira svoj način života i privlači ljude.

“Volim privatne avione, praktičniji su, brži i komforniji. Ljudi žele da imaju bolji kvalitet života, ali ono što često ne razumeju da je slika u avionu rezultat nečega što je neko radio godinama“

Đanluka ima dve baze – u Italiji, i u Majamiju.
“Nikada ne ostajem duže od jedne nedelje na istom mestu. S obzirom na to da stalno putujem postalo mi je jako čudno ako previše dugo ostanem na jednom mestu“

U avgustu ove godine mediji su pisali da će mu italijanske vlasti zapleniti imovinu zbog duga od 10 miliona evra. I sa tim se našalio pozirajući na luksuznoj jahti i nastavljajući da živi vrlo ekstravagantnim životom. A šta ga čeka u drugom delu života?
“Drugi deo života provodim kao zvezda, di-džej, producent, dizajner, pa zašto da se ne oprobam i u glumi?“

A svoj pogled na život i vidike nastavlja da proširuje.
“Možete uraditi mnogo ozbiljnih stvari čak i ako imate ironičan ili zabavan pogled na život. Sve radim spontano. Ako slušam muziku i dođe mi da zaigram ja ću to uraditi gde god da sam i s kim god da sam“, zaključuje.

IZVOR: B92

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *