Lista najpopularnijih Srba po izboru veštačke inteligencije

Na prvom mestu je Novak Đoković, a tek nakon njega Nikola Tesla, zatim Emir Kusturica, Mihajlo Pupin, Ana Ivanović, Milutin Milanković, Vuk Karadžić,  Slobodan Milošević, Ivo Andrić i Marina Abranović

Veštačka inteligencija nam je otkrila ko su najpopularniji Srbi u istoriji i lista prilično iznenađuje. Sam odabir nije sporan, ali definitivno jeste redosled, naročito što se tiče rangiranja prve dve ličnosti.

Na prvom mestu je najbolji teniser sveta Novak Đoković, a tek nakon njega naveden je najuticajniji naučnik u istoriji Nikola Tesla (što automatski daje i odgovor na čuvenu dilemu „da li je Tesla Srbin ili Hrvat“). Ipak, činjenica da je Novak prvi mnogima može da deluje neobično s obzirom na to koliki je doprinos Nikole Tesle za razvoj celokupnog društva.

Kako se ljudi stalno pitaju da li je Nikola Tesla Srbin ili Hrvat i o tome se vode žučne rasprave, trebalo nam je dodatno pojašnjenje od veštačke inteligencije o njegovoj nacionalnoj pripadnosti.

Foto: PrintscreenTakođe, interesantno je da je na trećem mestu režiser Emir Kusturica, a tek potom na red dolazi Mihajlo Pupin, te se čini da su u svetu mnogo interesantnije aktuelne ličnosti od naučnika koji su unapredili čitavo čovečanstvo.

Lista se nastavlja u istom maniru, pa tako ispada da je bivša teniserka Ana Ivanović popularnija od Milutina Milankovića, nakon koga na red dolazi Vuk Stefanović Karadžić. Iza čoveka koji je zaslužan za reformu srpskog jezika, nalazi se bivši predsednik Srbije tokom čije vlasti smo preživeli bombardovanje Slobodan Milošević.

Nobelovac Ivo Andrić kog je, paradoksalno, veštačka inteligencija identifikovala i kao Hrvata, zauzeo je mesto iza Slobodana Miloševića, a odabir veštačke inteligencije na temu najpoznatijih Srba u svetu zaokružila je umetnica zaslužna za najpoznatije performanse na svetu Marina Abramović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *