Lepota ravnice i salaša uz vino i tamburaše

Predstavljen turistički magazin Balkan travel Vojvodina, čiji je cilj da promoviše ovu srpsku pokrajinu kao najpoželjniju turističku destinaciju u regionu

Predstavljanje regionalnog turističkog magazina Balkan travel Vojvodina, uz muziku tamburaša i čuvena vojvođanska vina, održana je protekle nedelje u beogradskom hotelu Metropol uz prisustvo brojnih zvanica iz javnog života, predstavnika Pokrajinske vlade, turističkih organizacija, diplomata, glumaca, novinara.

Magazin je nastao kao rezultat zajedničkog projekta Pokrajinske vlade AP Vojvodine i Turističke organizacije Vojvodine sa ciljem da u okviru ovogodišnje turističke kampanje promoviše Vojvodinu kao jednu od najpoželjnijh destinacija u regionu. O turističkim potencijalima i ponudi Vojvodine, u ovoj po mnogo čemu izazovnoj 2021. godini, govorili su gospodin Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade i gospođa Nataša Pavlović, direktorka TO Vojvodine.

Poznati srpski glumac Mima Karadžić i Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine

Mirović je podsetio da je Vojvodina u 2019. godini ostvarila najbolji rezultat u turizmu sa milion i 400 hiljada noćenja i da je da je jedan od glavni zadataka pokrajinske vlade da pomogne da se u narednom periodu ostvare isti ako ne i bolji rezultati. „Sada je pravo vreme da promovišemo turističke potencijale Vojvodine, jer Vojvodina je originalna, neponovljiva, gotovo mistična.“

Nataša Pavlović, direktorka TO Vojvodine

Direktorka Turističke organizacije Vojvodina je objavila dobre vesti za vojvođanski turizam: “Zabeležen je porast broja domaćih turista za prva četiri meseca ove godine od 38,6 odsto, a što se noćenja tiče, takođe se beleži porast od 28,3 odsto. Tako da imamo mnogo razloga da se radujemo i da se nadamo da će se turizam u Srbiji vratiti u normalne tokove brže nego što je očekivano“.

Na 186 strana luksuznog, dvojezičnog časopisa (srpsko-engleska verzija) sa raskošnim fotografijama, čitaoci mogu osetiti čari leta na Fruškoj gori, njenih manastira i izletišta, kupanja na jezerima, zavoleti čarde i salaše, kuhinju, miris štrudle, gomboca, otkriti najbolje hotele, velnes centre i odlučiti se za odlazak na EXIT, gde posetioce zaista čeka ceo svet!

Za Balkan travel Vojvodina o lepoti rodne ravnice ekskluzivno govore sportisti, glumci, lekari, novinari, muzičari i druge poznate ličnosti: Nikola Jokić, Vojin Ćetković, Đula Mešter, Dragan Stojkov, Kristina Radenković, Bane Krstić, Bojan Gluvajić, Srđan Timarov, Vanja Nenadić, a još jednom ćemo se setiti Novosađanina koga je slušala cela Jugoslavija, Đorđa Balaševića!

Balkan travel magazin je dostupan u četiri države regiona –  Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *