Лепа порука иранског кратког филма о браку (ВИДЕО)

Можда нећете моћи да разумете њихове речи, али гестови и титлови на енглеском језику у овој синхронизованој верзији преносе заиста лепу поруке овог кратког награђиваног филма који је снимио 20-годишњи ирански филмски аутор Сиед Мохамад Реза Кхерадманд (на слици).

Филм, назван  „Сусрет четвртком“ добио je награду на Луксорском фестивалу афричког филма, непрофитној организацији која подстиче и слави филмско стваралаштво из Африке,  још почетком ове године, али његова порука никада неће изгубити на актуелности.

Kратки филм приказује старији брачни док једно другом рецитују песму Хафеза у аутомобилу. Када су се зауставили на семофору приметили су како се у аутомобилу поред њих пар гласно свађа пред малом ћерком која седи на задњем седишту. Гест старијег брачног пара у секунди је смирио узавреле стрсти младих супружника, али и свима нама послао снажну поруку.

Мохаммад Реза Кхерадмандан рођен је 1984. у Ширазу, Иран. Дипломирао је филмску режију на Универзитету ИРИБ. Режирао је свој први дугометражни филм 21 дан касније објављен 2017. године, освојио је награду публике на 35. међународном филмском фестивалу Фајр у Техерану, а наставио је и да режира бројне друге кратке филмове који су освојили награде у Ирану и иностранству.

Погледајте кратки филм „Сусрет четвртком“:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *