Крофнама до помоћи за сиромашну децу

Дечја граја, песма и дружење уз сласне колаче обележили су недељно вече 14. октобра у просторијама цркве Васкрсења Христова у другом бечком округу, где је одржан хуманитарни догађај “Крофне на дар” у организацији Просвјетиног “Клуба младих уметника” и Хуманитарне организације Срби за Србе. Купујући крофну или неке друге колаче, које су направиле наставнице и деца Просвјетине „Школе српског језика” и чланови “Клуба младих уметника”, посетиоци су, према речима организатора, прикупили 2,102.52 евра донација.
Прикупљена новчана сума ће се искористити за куповину основних средстава за живот социјално угрожених породица у склопу пројекта “Деца су наша будућност” Хуманитарне организације Срби за Србе. Сви подаци о прикупљеним и донираним средствима доступни су на званичној интернет презентацији www.srbizasrbe.org. Председник “Просвјете” Срђан Мијалковић захвалио се присутнима у препуној црквеној сали.
-Велико хвала и организаторима, нашој “Школи српског језика” и нашој деци што мисле на другу децу. Драго ми је да се овом догађају одазвао велики број људи, јер то значи да још имамо срце – нагласио је Мијалковић.
Осим што су могли да се засладе укусним крофнама, многобројни присутни уживали су и у песми и рецитацији коју су припремили и извели ученици “Школе српског језика” и чланови “Клуба младих уметника”. Ђаци су певали песму “Ми смо деца неба” и рецитовали пјесме “Моје маче”, “Плава звезда” и “Другарска”.Посебно за ову прилику оперски певач Никола Јевтић певао је “Пукни зоро”, а млада песникиња Кристина Томић је написала песму “Бити човек”, док је Анастасија Влатковић рецитовала стихове своје песме “И опет ми душа све о теби сања”, написане у част Алекси Шантићу.
Гитариста Александар Ђурић и певачица Кристина Ковачевић били су задужени за музички програм, у којем су, између осталог, биле песме “Тамо далеко” и “Уснила је дубок санак”. Организатори су се захвалили присутнима који су куповином колача помогли сиромашној деци широм Балкана. – Веома смо задовољни одазивом наших људи у Бечу овој манифестацији. Као чланови Хуманитарне организације Срби за Србе можемо да похвалимо сарадњу са Просвјетиним “Клубом младих уметника“, а такође се захваљујемо и свим добрим људима на досадашњој подршци и радујемо се новим пројектима у будућности на корист социјално угрожених породица и њихове деце широм Балкана – истакали су представници организације Срби за Србе из Беча.
Извештај и фото: Дунав.ат

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *