Kako je Nole od Hamada stvorio šampiona

Eldin Međedović, otac srpskog tenisera, Hamada Međedovića, koji je osvojio NextGen turnir i na taj način postao najbolji mladi teniser sveta, otkrio je pozadinu uspeha svog sina i ulogu koju je imao prvi reket sveta, Novak Đoković.
„Novak se stvarno trudi oko Hamada. Na sve načine: finansijski, mentalno i društveno. Sećam se drugog razgovora sa Novakom. Tada smo konkretno razgovarali oko koraka u Hamadovoj karijeri. I evo, iskreno ću vam reći, štipao sam sebe tokom tog razgovora da bih ubedio sebe da se sve to događa. On mi je predlagao ideje, šta da radimo u vezi sa Hamadom i sećam se da sam mu rekao: ‘Nole, izvini, ali sve to košta!‘ On nastavlja, predlaže mi trenera, priča kako ćemo, šta ćemo i dodaje: ‘Hamadovo je samo da trenira, ostalo ću ja!‘. Ja mu opet kažem: ‘Nole, to košta!‘“, rekao je Eldin u razgovoru za „Sportal“ i nastavio:
„Tada mi je Novak rekao: ‘Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gde zarađujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao čovek bio ako ne bih deci koja to zaslužuju, koja vole tenis, još i postižu rezultate, pomogao?‘ Ja ga slušam, a on dodaje: ‘Znaš kako ćemo? Sutra kada Hamad uspe, isto ćeš da uzmeš nekoga kome ćete vi da pomognete!‘“
Nije ostao prvi reket sveta samo na rečima…

„Tokom cele 2021. godine, sve trenere, kompletna putovanja, hotele, avionske karte, fizioterapeuta, masažere, pripreme na koje su zajedno išli, dinara nismo dali ni za šta. A to nije novac koji je u tom svetu tenisa mali. To je stvarno jedna velika svota. Jedan trener košta puno, pa gde su kondicioni trener, fizioterapeut, tereni… Zamislite, najbolji na svetu zove moje dete da idu zajedno na pripreme. Zamislite to! To bi bilo kao da vas Ronaldo ili Mesi zovu i kažu: ‘Ajmo na fudbal!‘ ili ‘Javi mi se ako ti treba nešto!‘. Te stvari u današnjem vremenu deluju malo strane, ali hvala Bogu ima ljudi kojima nije sve novac već gledaju ljudskost“, zaključio je Međedović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *