Još jedan meč u kome ćeš pobediti!

Siniša Mihajlović, trener Bolonje, nekadašnji selektor Srbije i legendarni fudbaler, pobedio je jednom leukemiju, ali nažalost  postoji mogućnost da se bolest vratila. Zbog toga će Miha morati da ode u bolnicu, što je u svom stilu saopštio.

„Kao i uvek, igram otvoreno. Poslednjih godina radim duboke analize posle bolesti, ali nakon poslednjih testova, nažalost, pojavili su se alarmi da postoji rizik od povratka bolesti. Ovoga puta, da upotrebim fudbalski izraz, neću uklizati u protivnika, ali ću igrati unapred. Ova bolest je veoma hrabra kada se vratila da se suoči sa protivnikom kao što sam ja. Ovo je put mog života. Ponekad naiđete na iznenadne rupe, možete da padnete, ali morate da smognete snage da ustanete“, rekao je Mihajlović.

On će Bolonju voditi iz bolnice, to je činio i prvi put kada je vodio žestoku borbu protiv bolesti, počevši od leta 2019.

„Početkom sledeće nedelje moraću da odsustvujem i biću hospitalizovan u Sant Orsoli bolnici. Za razliku od pre dve i po godine, sada znam šta treba da radim. Tada sam bio u suzama, ovoga puta me vidite mirnijeg. Nadam se da je u pitanju kratko vreme, ali ću svakako morati da preskočim neke utakmice. Doduše, već sam namestio sve što mi je potrebno da pratim tim u svojoj bolničkoj sobi. Od treninga do svega ostalog“, rekao je Mihajlović, kome su podrške pružile Srbija i Italija.

Skoro da nema kluba koji se nije oglasio, svi su uz Mihu. Klubovi poput Milana, Intera, Rome, Torina, Napolija, Fjorentine i Sampdorije na društvenim mrežama poslali su poruke poput „Forza Miha“, oglasila se i Crvena zvezda, klub s kojim je osvojio najveću titulu, prvaka Evrope, slavne 1991. godine.

„Tužne vesti stižu iz Italije – Siniši Mihajloviću se vratila teška bolest sa kojom se borio i moraće ponovo na lečenje. Siniša, svi znamo koliki si borac, znamo da ćeš i ovoga puta biti uspešniji. Svi smo uz tebe! Zajedno do nove pobede“, bila je Zvezdina poruka za Sinišu.

Nekadašnji golman naše reprezentacije i Mihin saigrač, Vlada Avramov, poslao je poruku na italijanskom: „Srbi nikad ne odustaju, Srbi se nikad ne predaju“.

Uz Mihu su naročito klubovi za koje je igrao i koje je vodio, oglasila se i Serija A motivacionom porukom, kao i Unija fudbalera Italije.

„Još jedan meč u kom ćeš pobediti, uz tebe smo Siniša“, poruka je udruženja igrača.

Naravno, najbitnija je podrška porodice. Uz Mihu je supruga Arijana Mihajlović, poruke podrške šalju ćerke Viktorija i Virdžinija, koja je posebno usrećila Sinišu.

Miha je u oktobru prošle godine postao deda, Virdžinija je tada na svet donela devojčicu Violante, koja mu je dala novu dimenziju života i dodatni motiv da pobedi u novoj životnoj borbi.

Trener Bolonje je 13. jula 2019. javnosti obelodanio da ima leukemiju, samo sedam meseci posle transplantacije koštane srži se vratio treninzima i trčao je po 10 kilometara. Svojom snagom i pobedom potvrdio je da je sve moguće, savladao je i koronavirus kojim se zarazio u osetljivim momentima oporavka. Zato i ne čudi njegov šampionski pristup uz koji se opet u koštac hvata sa bolešću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *