Истакнимо и поздравимо српску заставу!

Држава Србија покренула је кампању поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе којима се народ позива да 15. септембра, поводом празника, истакне и поздрави заставу.

„Главни циљ у покушају да утемељимо овај лепи празник је да мотивишемо све наше грађане где год они живели, дакле Србе из свих крајева да тога дана на своју кућу, зграду, стан, истакну нашу тробојку“, рекао је министар спољних послова Никола Селаковић

Кампањи се међу првима одазвао глумац Милан Васић. 

„Застава је симбол наше победе, наш понос и наш бедем. Где се вије српска застава ту је и српство. Волимо нашу тробојку и не дозволимо да нас икад више поделе и разједине, јер један смо народ и у свима нама бије исто срце. Зато, браћо и сестре, 15. септембра тробојке на прозор“, поручио је Васић.

У спотовима који су се појавили на друштвеним мрежама академик Душан Коваћевић и глумац Петар Божовић, уз химну „Боже правде“ која се чује у позадини, подсјећају на славну српску историју.

„Много је тога што нас дели. Деле нас реке и планине. Деле нас границе, али има више тога што нас спаја. Уједињује нас наш српски језик, култура, писмо и духовност. Уједињује нас радост и понос због наше славне историје. Драги пријатерљи 15. септембра поздравимо нашу заставу“, каже Коваћевић у споту.

„Српство је васкрсло и наша тробојка се завијорила у свим слободним српским земљама. Људи, истурите застава не прозоре“, позива народ Петар Божовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *