Двојицу Срба тукли на Газиместану

Двојицу Срба, Војслава Симића и Стефана Трајковића из Лапљег Села привели су и претукли косовски специјалци на Газиместану због ношења српске заставе. На срећу они су прошли без тежих повреда.

Стефан Трајковић је у посту на Фејбуку испричао шта се догодило:

„Данас је шиптарска полиција, на Газиместану, покушала да отме заставу мом другу и брату. Нисам могао да прећутим на то и скочио сам у његову одбрану. Ситуација се смирила после пар тренутака кренули смо да се разилазимо. У том тренутку мени прилази припадник РОСА јединице, хвата ме под руку и говори ми да кренем са њим. Кренуо сам да се отимам, наслонили су ме на полицијски џип и ту су ми задали пар удараца у главу. „Спаковали су нас“ и чим су се мало издвојили из масе кренули су да нас крвнички ударају у колима. То је била чиста мржња која је излазила из њихових очију. Тукли су нас тако, немам појма колико дуго. Да би нас на крају избацили на сред магистралног пута, и терали су нас да се крећемо смером супротним од Грачанице. Хвала Богу наишла је српска породица која нас је покупила и одвезла до болнице. На слици су само видљиве модрице, леђа споља изгледају нетакнуто. Хвала Богу прошло је без озбиљнијих повреда“.
Стефан Трајковић потом је одговорио и на бројне поруке подршке:
„Браћо, хвала свима на овим речима подршке. Али ја вам морам скренути пажњу на ово, ја сада живим у Београду. Добио сам батине и осетио тортуру на својој кожи данас, и то је један дан. Наш народ који живи овде то преживљава сваки дан. Од паљења кућа, до упада на посед. Понављам, ја сам добио батине данас, прошао сам без озбиљнијих последица. Мој друг, то јест брат, живи овде. Он ће тек да осети „силу“ на својој кожи. Схватите људи, ово је свакодневница на Космету. Баш зато, подршка није потребна мени, већ народу који годинама то преживљава доле! Наравно, ја сам спреман и увек ћу бити да дам живот за моју Србију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *