I Trondhajm video 33 srpska anđela

Nakon Osla film „33 andjela“, o tragičnoj sudbini srpske dece u nacističkim logorima u Norveškoj tokom Drugog svetskog rata, doživeo uspešnu projekciju i to u Trondhajmu, trećem gradu po veličini u ovoj skandinavskoj zemlji.

Uzbudljiva i dirljiva priča, dirnula je do suza publiku, a posao organizacije projekcije za svoje članove i specijalne goste iz muzejske i kulturne sfere, na sebe je preuzeo i posao izuzetno uspešno odradio Norveški Crkveni savet u Trondhajmu.

Film ’33 anđela’ autora i direktora ovog ostvarenja Branka Dimovića Dimeskog, uglednog Srbina u našoj zajednici u Norveškoj, rodom iz Gnjilana na Kosmetu, nije samo ostavio snažan utisak na gledaoce, već je i pokrenuo duboke razgovore o temama koje dotiče.

Dimović Dimeski se posle projekcije javio našem portalu i izrazio je zahvalnost Norveškom Crkvenom savetu u Trondhajmu i posebno istakao doprinos gospodina Gunnara Hansena.

– Sa zadovoljstvom izražavam duboku zahvalnost na organizaciji ove zatvorene projekcije. Verujem da je od suštinskog značaja da ovaj emotivan film dosegne što veći broj Norvežana, šireći poruke koje nosi. Njihova podrška omogućava da se ova priča dotakne srca što većeg broja ljudi, čime se postiže cilj širenja važnih vrednosti i razumevanja- istakao je Dimović Dimeski za Tamo daleko.

Film „33 anđela“ nastavlja tako da širi istinu o užasima u nacističkim logorima, gde nisu pošteđena ni deca, a konačno sada je jasno da to nisu bila jugoslovenska deca, kako smo više od sedam decenija slušali i učili, već deca Srba, koja su na pravdi Boga dovedena u Norvešku, gde su na svirep način umorena.

Podsetimo, prva premijera filma bila je u Nišu, potom u Beogradu, Oslu, a već za nekoliko dana očekuje ga učešće na medjunarodnom filmskom festivalu (od 19. do 22. decembra) u Stokholmu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *