Потоп широм Србије

Катастрофалне поплаве погодиле 14 општина у Србији, у којима је проглашена ванредна ситуација, а потресне сцене шире се друштвеним мрежама.

Водена стихија је ушла у многе домове: Горобље , према Ариљу (Фотографија Зоран Бобо Рајевић)

Највише су погођене општине у западној Србији, али изливања има и у другим крајевима, као што је Банат. Ванредна ситуација проглашена је у Осечини, Крупњу, Лозници, Мионици, Љубовији, Малом Зворнику, Ариљу, Косјерићу, Лучанима, Ивањици, Краљеву, Љигу, Коцељеви и Владимирцима.

Поплава је начинила велику материјалну штету у многим местима. Страдале су куће, путеви, мостови, њиве…Са воденом стихијом боре се грађани, припадници Сектора за ванредне ситуације, војници. Бујица је настала због велике количине падавина, јер је за 48 сати у неким местима пало и до 210 литара кише по квадратном метру.

Метеоролози су упозорили да ће водостаји појединих река расти и сутра. Овај пута најављено је да ће расти водостај на Млави, Пеку, Тимоку, Јасеници, Кубршници, Црници, Лепеници, Лугомиру, Ресави, као и на сливу Јужне Мораве. Више десетина грађана евакуисано је до сада из својих кућа због поплава. Материјална штета је такође огромна, јер су не само поплављене куће, већ срушен и и оштећени и мостови, путеви, усеви…

Насловна фотографија: Поплаве у околини Лучана/фото: Зоран Бобо Рајевић (Фејсбук)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *