Маријин свет на опалом листу

У оквиру тродневне манифестације Српски фестивал, одржане протеклог викенда у Клирвотеру на Флориди, отворена је изложба слика на листу младе уметнице Марије Мићић.
Изложба је постављена у оквиру српске Етно собе где су биле изложене народне ношње, портрети историјских личности, и многи други предмети из живота Срба.
Марија Мићић, рођена Пантелић је родом из Лознице, а од лета ове године живи на Флориди. Сликарством се бави од детињства. Иза себе има неколико групних и пет самосталних изложби. По потреби ради плакате, графике, модни и сценски дизајн.
Љубав према природи и свему што се може волети, зауставила је око уметника на опалом листу, поредећи га са тежњом људске душе ка Божијој љубави и вечном животу. Сваки лист представља један корак ближе томе, као детаљна минијатура личних виђења и мишљења уметника, у стилу заборављених магова наиве, а опет у уској повезаности са модерним православним сликарством, у циљу очувања традиционалних и духовних вредности, као и непрекидне жеље уметника да свет буде лепше место.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *