Hrvati ponovo kopaju po Novakovom porodičnom stablu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković konstanto je u žiži javnosti, kako u Srbiji tako i u “komšiluku”. Naime, porodičnim stablom našeg tenisera detaljno se bave Hrvati, a portal “Večernji list” je objavio priču o Noletovom dedi sa majčine strane.

Naime, Novakov deda, Zdenko Žagar, rekao je da je po nacionalnosti Hrvat, i da je rođen u Vinkovcima.

-Po nacionalnosti sam Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. U istom mestu je rođena i moja bivša supruga, Novakova baka. Tamo smo se i upoznali. Bili smo vojnici koji su došli da služe. Ja sam došao u Beograd, a ona je još išla u školu pa smo se kasnije venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Ja sam uvek govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, nikad nisam bio Srbin. Dijana je rođena u Beogradu i tamo je odrasla – rekao je Novakov deda Zdenko Žagar.

Deda srpskog tenisera kaže da je prirodno da se Novak oseća kao Srbin.

-Normalno je da će više biti naklonjen Srbima i nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se predstavljao kao Hrvat. Ni to niko ne bi prihvatio. Isto bi ga zvali. Pre nekoliko meseci javio mi se rođak koji živi u Vinkovcima da me pita gde je rođena Dijana. Dakle, u Hrvatskoj se o tome raspravlja – poručio je Zdenko, koji već dugo nije u kontaktu s kćerkom Dijanom pošto se razveo od njene majke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *