Хиљаде људи на српском фестивалу у Клирвотеру

Традиционални 25. по реду Српски фестивал одржава се 12-14 новембра при цркви „Светог Ђорђа“ у Клирвотеру на Флориди. Као и претходних година, тако и ове, фестивал је окупио неколико хиљада гостију жељних праве српске кухиње, музике, и мириса завичаја.

Како нас је обавестио г. Ненад Цвјетковић, председник ЦШО, први дан фестивала је био резервисан за младу популацију која је уживала у наступу овдашњег бенда „Бистра вода “ под вођством Зорана Томашевића, као и познатог гитаристе Леона Мајцена.

Опис није доступан.

Суботњи угођај наравила је музичка група „Ко то тамо пева“ из Чикага, а на главној бини смењивала су се српска фолклорна друштва,неђу којима „Дрина“ из Њу Џерзија, „Милунка Савић“ из Норт Порта,“Ђурђевак“ из Клирворета“, „Српски бисер“ из Ст. Петерсбурга, „Свети Симеон“ из Лас Вегаса, „Балкан“ из Мајамија…

Опис није доступан.

Успешан је био наступ балерина из балетске академије Душанке Иванов. Српска Етно соба је и ове године била пуна знатижељника. У њој је приказиван филм „Чујте Срби“ редитеља Гораба Вукчевића. За младе су организоване дечије игре, а домаћице су се надметале у прављењу најбоље тотре. Фестивал ће се завршава вечерас наступом фолклорних ансамбала, а госте ће увесељавати музички састав „Ко то тамо пева“. Фестивал опслужује око 70 добровољаца.

Опис није доступан.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *