Halil iz „Lepih sela“ sada kamiondžija u Beču

Za malim Halilom i Milanom poludeo je čitav region nakon što je 1996. godine premijerno prikazan film „Lepa sela, lepo gore“. Čuvena scena u kojoj dva najbolja drugara idu u „štetu“ sa teta Đanom, prepričava se i dan danas, a Miloša Đuričića iz Višegrada koji je tumačio lik Halila danas živi u Austriji, vozi kamion i ima dvoje dece. Iako je Đuričić imao veliku želju da se bavi glumom, to mu se na žalost nikada nije ostvarilo.

Miloš nam je otkrio zbog čega se odselio u inostranstvo, ali i da ne žali što nije izgradio glumačku karijeru, koju su mu pre više od dvadeset godina predviđali mnogi.

“Ekipa koja je radila na filmu pravila je audiciju u školi i tako sam dobio ulogu Halila, po kojoj me danas svi pamte”, priseća se Miloš.

On nam je otkrio i koji su razlozi zbog kojih je još davne 1998. godine napustio rodni Višegrad i preselio se u Austriju.

“Mogao sam da imam veoma lepu glumačku karijeru, ali mi je tada preminuo otac sa kojim sam živeo, pa sam zbog toga bio prinuđen da se preselim u Austriju kod majke, gde i danas živim. To je bio kraj jedne možda sjajne karijere, ali nisam bio u situaciji da biram”, iskren je Đuričić i nastavlja:

“Završio sam gastronomiju i posle toga sam se oženio. Danas radim potpuno drugačiji posao, bavim se transportom, radim za jednu veliku špediciju”.

Ističe da mu nije žao što se nije ostvario kao glumac, jer danas ne bi bio to što jeste.

“Moram da priznam da mi nije žao što nisam nastavio da se bavim glumom. Da sam nastavio da glumom, ne bih danas bio ovde gde jesam i ne bih imao ovo što danas imam – zlatnu decu”, kaže Miloš koji je sada otac dvoje dece, a starijem sinu je kaže i puštao “Lepa sela, lepo gore”.

“Stariji sin je gledao film i stvarno je bio oduševljen, smejao se sve vreme”.

Honorari koje su tada on i njegov drug Admir (Milan u filmu, prim.aut) dobili za uloge nisu bili veliki, kaže Miloš, ali je seća se uspeo da kupi patike koje je želeo.

Iako je kasnio načuo i da su ga tražili za film “Rane”, u te navode, kaže, nije siguran, jer ga nikada niko nije zvanično kontaktirao.

“Sada ne dobijam ponude, a nisam ni tada. Čuo sam neke priče da su me tražili da glumim u filmu “Rane”, ali ja ne znam da li je to istina jer me nikada nisu pozvali”.

Sa Admirom nije ostao u kontaktu, ali mu je druženje sa glumačkom ekipom tada ostalo u lepom sećanju.

“Najupečatljivija scena je bila naravno s teta Đanom. A što se glumaca tiče i cele ekipe, sećam se njihovih pijanstava i šala i anegdota koje su prepričavali. To je bilo urnebesno”.

Izvor: Nova.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *