Dramatično upozorenje naučnika: 5G mreža sejaće smrt!

Možete li zamisliti skoru budućnost u kojoj će većina uređaja koje imate u kući biti bežična?  Za 2020. godinu najavljuje se uvođenje najnovije vrste mobilne i internetske mreže. Reč je o 5G mreži ili mreži pete generacije, koja se već naveliko testira u SAD-u.

A upozorenja o njenoj štetnosti i dalje se potpuno ignorišu. Posle 4G mreže, koja je označila uvođenje bežičnog prenosa informacija, sprema nam se nešto novo, što bi, nažalost, moglo da ima nesagledive posledice na naše zdravlje i uopšt život na planeti.

opasnosti 4g mrežeJednom kada se definitivno uvede ova nova tehnologija, antene 5G mreže biće na svakom koraku, a njene zastrašujuće visoke frekvencije prolaziće kroz našu kožu i tkiva izazivajući mutacije i tumore. Po svemu sudeći pred nama je tehnološki zastrašujuće napredna i brza, no ne baš svetla budućnost kad je reč o našem zdravlju i sigurnosti.

Brojne studije već su potvrdile štetnost 4G mreže, koju trenutno koristimo, a neke od opasnih posledica na ljudsko zdravlje su porast brojnih poremećaja i bolesti, medju kojima su rak i tumori, kardiovaskularna oboljenja, hormonski poremećaji, nesanica, depresija, glavobolje, smanjena plodnost.

Upotreba bežične mreže ili Wi-Fi-ja dokazano povećava učestalost raka kod ljudi, a često korišćenje mobilnog telefona i smartfona dovodi do znatno većeg rizika od tumora na mozgu.  I dok tehnološka industrija tvrdi da je 5G mreža sigurna, izvještaj Američkog nacionalnog toksikološkog programa o toj mreži tvrdi suprotno. Naime, visoke frekvencije mikrotalasnog zračenja kakvo koristi 5G mreža mogle bi imati razorne posledice na ljudsko zdravlje.

Uvođenje ove mreže označi će i „eksploziju“ primene bežične tehnologije jer će većina uređaja postati bežična, što će ujedno značiti i da ćemo biti puno više izloženi štetnom zračenju.  Više od 90% mikrotalasnog zračenja apsorbuje se kroz našu kožu.  To znači da će naša koža nakon uvođenja 5G mreže zapravo služiti kao „sunđer“ za upijanje ovih štetnih zračenja.

opasnosti 5g mrežeStudije su takođe pokazale da su ovakva zračenja jako štetna i za naš vid i imuni sistem, a uz to ugrožavaju i regeneraciju stanica te slabe našu otpornost na bakterije. Osim nas samih, 5G mreža mogla bi ugroziti i biljni i životinjski svet na planeti. Ona bi se mogla negativno odraziti, na primer, na ptice i pčele. A ono što zasigurno znamo jeste – kad nestanu pčele, nestaće i ljudi.

Posle testiranja tokom 2017. više od 180 naučnika i istraživača zatražilo je da se zaustavi uvođenje mreže pete generacije. Razlozi za to su nedovoljna istraženost njenih štetnog dejstva i moguće posledice ne samo na ljudsko zdravlje nego i na sveukupni život na planeti. Ovi naučnici podneli su 11 žalbi i zahteva i upozorili da je mreža 5G delotvorna samo na kratkim relacijama,  slabo se prenosi kroz tvrde materijale,  zahteva puno gušću umreženost, a to znači da će se morati postaviti jako veliki broj antena. Jesmo li zaista spremni da platimo toliko visoku cenu svojim zdravljem samo kako bismo imali 10-50 puta brže internet i mobilne veze?

 

5 thoughts on “Dramatično upozorenje naučnika: 5G mreža sejaće smrt!

 • 2. јуна 2019. at 18:52
  Permalink

  „A ono što zasigurno znamo jeste – kad nestanu pčele, nestaće i ljudi.“ – kako jednom recenicom upropastiti kredibiliter nekog teksta…

  Reply
  • 5. октобра 2019. at 13:12
   Permalink

   Tesko nama, dok se ne udruzimo protiv ovih na vlasti, koji hoće da nas unište, zajedno sa Zapadom i Amerikom!!! SEJAĆE SMRT PO NAMA, AKO SE NE OSVESTIMO, LJUDI, I SLOŽNO NE KRENEMO U BORBU PROTIV OVOG ZLA, KOJE NAS SE NADVILO NAD NAMA!

   Reply
 • 2. јуна 2019. at 23:35
  Permalink

  naivni maloletnici – vi istraživanjima SAD još uvek verujete? pogotovo kada je tu reč o TUĐOJ tehnologiji, a ne njihovoj, i kada ONI, američki kapital(ci) neće imati primarni interes u tome?!
  zaboravljate osnovnu razliku SAD i Kine – u kapitalizmu i (savremenom) komunizmu. pametnom dovoljno… a nas će u međuvremenu „štititi“ osiromašeni uranijum od te 5G mreže. sigurno i to istraživanje optvrđuju, pa im je bombardovanje imalo dalekosežno humanitarne ciljeve… mamu im ___ !!!

  Reply
 • 26. септембра 2019. at 19:50
  Permalink

  Nisam još ništa istraživala kada je 5G mreža u pitanju. Ali mogu da dodam ono što nauka kaže. 90% svih karcinoma je nejonizujuće zračenje električna struja. INDUKCIJE svih el. uređaja, a šta je sa ćelijom čoveka… Svaki elemenat Mendeljejevog sistema ima svoju frekfencu, tu je i naš hemijski sastav… Visoke frekfence su drugo… Neko pominje 5G mrežu i poredi sa mikrotalasima …oni su štetni i opasno su oružije… Zaštitimo decu, nas, od baterija koje su u mobil. telefonima, tabletima, daljinskom mišu, a da ne govorim o ostalim el. uređajima koji su svuda oko nas…Televizori sa katodnim cevima… koje smo svi gledali dok se nisu pojavile nove generacije… imali su vrlo opasno zračenje… Pitam jednu frizerku…kako vam je ruka…trne…pod hitno nabavite elektrostatik rukavice… Niko nas ne upozorava na kosmičke zrake…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *