Dragiša napravio Ajfelovu kulu u zavičaju

Pariz nikoga ne ostavi ravnodušnim bilo da ga posetite kao turista, bilo da tu provedete životni vek. Pariz je lep onako kako ga vi doživite jer pruža bezbroj mogućnosti. Jednog Srbina, Parižanina, je sigurno očarao čim je odlučio da u Srbiji, u svom dvorištu napravi minijaturni Ajfelov toranj ili kulu kako je neki nazivaju.

Dragiša Milanović je rodom iz Plažana kod Despotovca. On je napustio svoje mesto i došao u Francusku kada je imao samo 21 godinu. Pune 42 godine je živeo u Francuskoj gde je dočekao penziju. Pre par godina vratio se u zavičaj i došao na ideju ljubav prema Parizu i Ajfelovoj kuli ovekoveči tako što će napraviti ovaj toraw u svom dvorištu u selu Plažane. I uspeo je.

U njegovom dvorištu maketa pariske lepotice stoji u prvom planu. Dragiša je rekao da je na ideju došao spontano i da je u početku bilo raznoraznih komentara, od onih koji ga podržavaju, do onih koji ga ismejavaju. Dragišinu kulu su pravili trojica radnika i ona je visoka 13 metara i teška jednu tonu. Porodica se u početku nije slagala sa njegovom idejom. Ipak svako ko prođe pored nje i vidi je, obavezno nešto prokomentariše.

Komšije su se u početku plašile da će Ajfelova kula da privuče munje i gromove i da će sve da ih pobije. Ipak dosta je ljudi koji dolaze i žele da se slikaju ispod kule. Dragiša voli da se popne na njegovu kulu i da sa svojom ženom Stankom i majkom Sofijom popije kafu provodeći tako bezbrižno svoje penzionerske dane.

Pogledajte o tome prilog i TV Resava:

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *