Драган Ђоговић: Шта нас чека – времеплов кроз 2021. годину

Слика може да садржи: 1 особаПише: Драган Ђоговић 

Нарочито је у тешким и несигурним временима која управо проживљавамо жеља и нада за бољом будућношћу изразито велика.

Де факто, 2020. година ће бити забиљежена као  једна од најгорих година у историји човјечанства, стога  је неспорна чињеница да се већина људи широм свијета са огромном зебњом пита да ли ће ова 2021. година бити наставак претходне, још гора, или ће ипак по свим сферама живота бити повољнија и безбрижнија.

У следећих пар редака, пре него што изнесем своје прогнозе, прво ћу предочити  неколико предвиђања најпознатијих пророка која су  изнијели за  2021. годину, уједно и  моје мишљење о томе:

Света Матрона Московска, блажена утешитељка и пророчица ~ Стање ствариМатрона Московска

 Света Матрона Московска објавила је узнемирујуће прогнозе за ову годину:

„Руси ће морати да се суоче са тешком политичком и економском кризом. Становништво Белорусије и Украјине ће пасти под утицај Запада и отуђити се од братске Русије. Резултат таквих акција биће револуције и ратови на територијама тих држава. У европским земљама ће се значајно повећати број избјеглица из исламских држава. Сукоби између њих и локалног становништва завршиће се крвопролићем.

Алексей Похабов*Ништа од ових најава Московскаје, осим прилива миграната из исламских земаља, неће бити остварено. Политичке и економске кризе у Русији ће бити, али не тешке, тако да ће је Руси са лакоћом брзо и ефикасно савладати.

Влада и грађани Бјелорусије никада се неће отуђити од братске Русије и пасти под утицај Запада. Украјина је већ одавно постала америчка марионета и највећи мрзитељ и непријатељ Русије у њеном региону. Сукоба између миграната и локалног становништва ће бити, али не у овој години.

Алексеј Похабов

Алексеј Похабов, који је побједио у седмој сезони Битке видовњака, категорично тврди да ће се 2021. године у Русији десити догађаји који ће покренути избијање Трећег свјетског рата.

В Библии нашли дату конца света, в котором будет замешана Россия | Мир | OBOZREVATELКентон Бешор

Након  смрти  славног америчког свјештеника Кентонa Бешорa 2016. године, његови сарадници пронашли су биљежницу у којој  је Бешор записао да ће крај свијета доћи у 2021. години.

Баба Ванга

Баба Ванга: Шумен ще стане пристанище - glas.bgСвјетски позната бугарска пророчица Баба Ванга која је већ прорекла многе догађаје, посебан акценат дала је 2021. години. Она је за свог живота најавила да ће у овој години Европа постати пуста, односно изгубити велики дио свог становништва. Узрок томе, није навела.

*Будите без бриге, ниједна од ових застрашујућих предвиђања Похарова, Бешора, Баба Ванге, као и осталих других видовњака, пророка и астролога који су такође  најављивали изразито мрачне прогнозе, неће се догодити.

Развој догађаја  u 2021. години

У овом дијелу текста, описаћу у кратким и конкретним цртама, моје прогнозе друштвено-политичких дешавања у овој календарској години.

Корона вирус

 

*Нажалост, по мом мишљењу, пандемија коронавируса још задуго неће бити побјеђена. Борба са Ковидом 19 трајаће током цијеле године. Заразе вирусум  ће с времена на вријеме јењавати, а потом поново расти. Извјесне епидемијске мјере ће током цијеле године остати на снази.

У појединим земљама Европе, долазиће као и претходне године до наизмјеничног “откључавања и  закључавања.“ Немирни протести грађана неће изостати.

Вакцинација, односно имунизација становништва имаће дјелимичног ефекта. Имунолошко стање вакцинисаних људи трајаће само неколико недеља, а не шест мјесеци до једне године како је то СЗО и струка шпекулисала.

Corona, Covid, Covid-19, Coronavirus, PandemicПокер игра фармацеутских кућа са ковидом 19 који непрекидно мутира је базирана на асу у рукаву да што више људи буде вакцинисано како би се смањио број заражених на минимум, да би се стекао колективни имунитет којим би се побједио вирус. То ће бити неизводљиво из више разлога, један од њих је што вакцине неких произвођаћа неће дјеловати.

Свим владама развијених земаља свијета, одавно је  познато да је у преображају природног безазленог корона вируса у по човјечанство деструктивни вирус, назван Ковид 19, људска рука кумовала, односно имала утицаја. Наравно, нико од тих режима нема петљу да о томе проговори и прстом укаже на кривца.

Последице пандемије разориће економију у многим земљама свијета. Велики број занатских радњи, малих и средњих предузећа, биће принуђени да ставе катанац на браву. Број незапослених рапидно ће се увећати.

У свему томе, фармацеутске куће обраће баснословни профит, а богата елита искористиће шансу да преко својих концерни покупују за багателу  витална  индустријска постројења, компаније, фабрике и руднике широм свијета.

Србија – Република Српска – Црна Гора

Kalemegdan, Belgrade, Ser, Serbia, Park, Patriotism

*У Србији ће током ове године долазити до честих политичких турбуленција која ће због похлепе за влашћу проузроковати лидери дијела српске опозиције, под окриљем неких антисрпских страних фактора. Те, по српско друштво погубне лидере, не интересује просперитет Србије и њених грађана, они имају само један циљ, власт, моћ и новац.

За Србију ће ова година због предстојећег погоршавања стања у јужној српској покрајини КиМ и повампираног америчког предсједника Бајдена, дефинитивног србомрзца, бити кључна у њеном развоју.

Срећом, актуелна српска власт ће се сјајно изборити са свим ужасним притисцима западних земаља, велеиздајницима и домаћим друштвено-економским недаћама.

Истовремено, Република Српска ће се суочити са страховитим  политичким ударима бошњачке политичке елите, потпомогнута Вашингтоном и Бриселом, а све у циљу да се укине Република Српска и створи унитарна БиХ.

Снажним полтичким отпором и дипломатском мудрошћу челника Републике Српске, одолиће се свим тим  подмуклим радњама.

Црна Гора

Рад нове црногорске владе, полицијска хапшења, политичке смицалице, несугласице и превртања пуниће ступце штампе и ТВ – медија.

Свијет

На Блиском истоку доћи ће до нових ратних жаришта. Креатор њих је, ко ће други бити, наравно Америка. Однос америчке администрације према Русији и Кини биће  апсолутно непријатељски настројен. Америка ће својом спољном дипломатијом чинити све да разбије савез Москве и Пекинга, што ће имати контра ефект.

Западне земље ће смислити нове разлоге за додатне санкције против Русије, на што им Руси неће остати дужни.

Америка

У Америци ће доћи до велике подјеле друштва. Грађанске демонстрације ће запљускивати америчке градове. Бивши предсједник Доналд Трамп, биће политички, јуристички и медијски разапињан. Велика је вјероватноћа да на прољеће буде затворен. Вриједност долара ће знатно ослабити, због колапса америчке економије. Вашингтону ће бити потребан нови рат.

Клима

Што се климе тиче, биће великих непогода широм планете, посебно у централној Европи, Азији, али нажалост и у Србији. Ерупције вулкана, хурагани, земљотреси, суше и поплаве биће честе појаве током године.

Завршном реченицом, враћам се на највећи проблем данашњице.

На прољеће 2022. године, коронавирус нестаће нагло  како се и појавио. 

Живи, здрави и весели били!

 

О аутору

Драган Ђоговић је бизнисмен, уметник, публициста, хуманитарац и активиста. Рођен у Сарајеву, српски држављанин. Живи од своје ране младости у дијаспори.

 

One thought on “Драган Ђоговић: Шта нас чека – времеплов кроз 2021. годину

  • 9. јануара 2021. at 21:42
    Permalink

    Svaka cast! Ovo su najbolje i najrealnije prognoze koja sam do sada procitao. Pametan covek.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *