Доказано: Руски лек блокира корону!

Противвирусна активност лека „Мефлохин“ према узрочнику КОВИД-19 је доказана, саопштила је прес-служба руске Федералне биомедицинске агенције.

„Доказано је да је ‘Мефлохин’ потпуно блокира развој цитопатског дејства вируса САРС-ЦоВ-2 (патоген ЦОВИД-19) у ћелијској култури у концентрацији 2µg/l. Ова концентрација у плазми постиже се након узимања лека у терапијским дозама одобреним за употребу код људи“, рекла је директорка Агенције Вероника Скворцова, наводи се у саопштењу.

Истраживања су вршена у Научно-производном центру „Фармацеутска заштита“ Федералне биомедицинске агенције Русије уз учешће 48. Централног научно-истраживачког института Министарства одбране. У саопштењу се прецизира да су истраживања процењивала антивирусно деловање лека.

У Русији је забележено скоро 12 хиљада случајева заразе вирусом корона КОВИД-19, а 94 особе су умрле. У многим регионима земље на снази је режим повећане готовости, грађанима се препоручује да остану код куће, прекинут је ваздушни и железнички саобраћај са другим земљама.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *