Danski pingvin u Ginisovoj knjizi rekorda

U Danskom zoološkom vrtu Odense svi su radosno dočekali priznanje koje je Ginisova knjiga rekorda dodelila njihovoj štićenici Olde (što u prevodu sa danskog znači „Velika baka“), papuanskom pingvinu, koja već ima 41 i po godinu.

Papuanski pingvini u prirodi žive između 10 do 20 godina, mada u pojedinim zoološkim vrtovima uspiju da požive i do 30, ali Olde, stanovnica jednog danskog zoološkog vrta proslavila je 41. rođendan i zaslužila da bude upisana u Ginisovu knjigu rekorda.

U Danskom zoološkom vrtu Odense svi su radosno dočekali priznanje koje je Ginisova knjiga rekorda dodijelila njihovoj štićenici Olde (što u prijevodu sa danskog znači „Velika baka“), papuanskom pingvinu, koja već ima 41 i po godinu.

–Zaista je lepo biti poznat u svijetu. Naši čuvari u zoološkom vrtu su profesionalci i kao takvi nemaju svoje miljenike – ali sigurno će priznati da Olde zauzima posebno mjesto u njihovim srcima – priznaje Danni Larsen, predstavnica za štampu i društvene mreže zoološkog vrta Odense.

Procedura priznavanja i upisivanja rekorda u Ginisovu knjigu bila je preokupacija kako zaposlenih čuvara, tako i uprave, ali su sada svi ispunjeni ponosom što su dobili priznanje za svu pažnju koju su poklonili Oldi i ostalim pingvinima, dodaje Larsen.

Olde ne voli da bude u centru pažnje, a kako navode Sandie Munck i Mette Heikel, dvije čuvarke koje se brinu o pingvinima u Odenseu. Uvek je bila tih i mirna. Nikada se nije nametala niti ostalim pingvinima niti čuvarima, piše RTS.

–S obzirom na njen sadašnji status, Olde ipak ima malo povlašćeniji tretman u odnosu na ostale pingvine. Na primjer, čuvari joj odvojeno poslužuju njenu porciju ribe, tako da ne mora da se bori sa svojim mnogo mlađim saplemenicima – napominje Larsen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *