Čuvajte se lažnog pretećeg mejla!

U Srbiji je trenutno aktuelna nova „fišing“ kampanja, upozorava Nacionalni CERT. Prema upozorenju Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge – Nacionalni CERT Srbije, u našoj zemlji je trenutno aktuelna nova „fišing“ kampanja, prenose Novosti.

Korisnici dobijaju preteći mejl da su njihovi podaci iskopirani i zaključani, da je napravljen video-snimak osobe, kao i da su snimljeni njegovi kontakti na društvenim mrežama, a da bi se sve sredilo moraju da uplate 1.400 dolara, u bitkoin valuti, u narednih 50 sati.

Poruka stiže pod naslovom „SPAM Ulazak u sistem je uspešno završen, svi podaci sa vašeg uređaja su kopirani. Pročitajte uputstva dalje.“

„Preporuka Nacionalnog CERT je da se ovakva elektronska pošta odmah izbriše. Detaljna provera ovakvih poruka otežava posao napadača koji pokušavaju da iskoriste trenutak nepažnje korisnika interneta. Potrebno je da korisnici obrate dodatnu pažnju na e-poštu nepoznatog pošiljaoca, u kojoj se traži hitna reakcija i koja sadrži gramatičke greške“, objašnjavaju u Agenciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *