Crna Gora najpoželjnija evropska destinacija

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 21. godišnje dodele nagrada prestižnog britanskog magazina „Wanderlust Reader Travel Awards 2022“, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO), a prenosi RTCG.

„Wanderlust“ je najstariji britanski magazin posvećen putovanjima i jedan od vodećih u poslednjih 29 godina, sa posebnim fokusom na održivi turizam. Misija magazina je da objavom autentičnih putopisa, zadivljujućih fotografija i stručnih saveta, inspiriše putnike širom sveta da otkriju nove destinacije. Sa preko 10 miliona pregleda stranice godišnje i preko 100.000 čitalaca po izdanju, ovaj magazin jedan je od najuticajnijih kada je u pitanju odluka Britanaca o izboru sledeće destinacije za putovanje“, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, Crna Gora je već dobro poznata destinacija za čitaoce magazina Wanderlust i nalazi na vrhu liste zamalja koje treba posetiti, što je čini jednim od favorita za ovu nagradu.

„Prošetajte Kotorom, upijajte zrake sunca na budvanskim plažama i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Durmitor“, jedna je od preporuka ovog magazina.

„U saradnji sa vodećom svetskom turističkom berzom “World Travel Market“, nagrade će biti uručene na prestižnoj ceremoniji dodele nagrada koja će se održati u „Londonskoj kuli (Tower of London)“, 8. novembra, a očekuje se prisustvo preko 300 lidera u oblasti turizma“, zaključuje se u saopštenju u kojem pozivaju sve da glasaju za Crnu Goru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *