Četiri miliona dolara za startap Srbina iz Njujorka

Srbin Vladimir Vukićević je sa svojim najnovijim startapom Better & Better prikupio četiri miliona dolara od investitora.

Startap sa sedištem u Njujorku bavi se proizvodnjom paste za zube sa vitaminima, a njegov potencijal prepoznali su i brojni investitori iz Srbije, odakle je došlo čak 40 odsto ukupnih novčanih sredstava. Ovo ulaganje u Better & Better pomoći će lansiranju proizvoda, daljem širenju maloprodaje i rastu, navode iz te kompanije.

Better & Better je treći u nizu startapa koje je Vukićević pokrenuo, sa idejom unapređenja zdravlja ljudi kroz postojeće navike i proizvode. Interesovanje Vukićevića za ovu temu rezultat je činjenice da je kao dete vodio borbu sa kancerom, što je doprinelo razvitku navika za ceo život, koje imaju za cilj očuvanje zdravlja. Upravo je lečenje od ove bolesti bilo povod da se Vladimir preseli u Ameriku.

Poslednji talas finansiranja kompanije Better & Better predvodio je Fifth Quarter Ventures, u vlasništvu Tihomira Bajića, najpoznatijeg Srbina u Sicilijumskoj dolini, a startap je, između ostalih, podržao i fond Vila Smita Dreamers VC.

Dreamers VC je u saopštenju naveo da vidi potencijal u liniji proizvoda kompanije Better & Better da učini „zdraviji život lakšim“ i „na revolucionaran način poboljša zdravlje kroz postojeće navike“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *