Bratska podrška Čeha i Poljaka

Godine 2008. na današwi dan, 17. februara uz pomoć zapadnih sila grupa šiptarskih terorista proglasila nezavisnost Kosova. Tužan dan za celo srpstvo i svetu srpsku zemlju Kosovo i Metohiju. Od tog dana svake godine širina slovenske duše se pokaže u punom svetlu u vidu naših prijatelja Čeha i Poljaka.

Građani Praga i Varšave, prestonica Češke i Poljske, ali i drugih gradova u tim zemljama sad već tradicionalno prošetaju ulicama noseći transparente „Kosovo je Srbija“ dajući tako podršku srpskom narodu koji je žrtva zapadnog režima.

„Okupljamo se na taj datum jer želimo da pokažemo da se solidarišemo sa svima koji su žrtve režima zapada i da damo podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Moj prvi susret sa Kosovom na mene je ostavio mnogo utisaka… Najjači je bio kada sam video kako žive Srbi u enklavama. Tada smo i rešili da im pomognemo“, kaže Jan Zorbić jedan je od redovnih učesnika tih šetnji u Pragu, koje organizuje i pokret Vaclava Dvoržaka, češkog reditelja i autora filma „Oteto Kosovo“.

Jan veruje da u Beogradu nema takvih skupova. „Čini se da Srbi misle da neke stvari ne mogu da se promene i da su zato digli ruke“, kaže on.

Izvor: Svi Srbi u Parizu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *