Biskup Košić i Srbe označio kao tlačitelje Hrvata

Sisački biskup mons. Vlado Košić na godšnjicu obrane Gvozdanskoga od Turaka u 16. veku izjavio je kako su branitelji Gvozdanskog svijetli primjer ljubavi prema Domovini i žrtve za nju. On je u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova u Gvozdanskom predvodio misno slavlje u spomen na 443. godišnjice junačke obrane hrvatskih ognjišta i kaštela Gvozdansko te slavne pogibije branitelja utvrde 1578. godine.

Poznato nam je, naglasio je, kako su branitelji pred jačom turskom silom hrabro tri mjeseca odolijevali napadajima i nisu prihvaćali poziva na predaju, čime su mogli spasiti vlastite živote. No, oni su radije ostali na braniku utvrde Gvozdansko i na braniku Domovine negoli se pokoriti neprijatelju i njegovoj sili, dodao je.

„Ta borba do kraja rešila je i reši naš hrvatski narod, bilo da su nas tlačili Turci, komunisti ili Srbi“, rekao je dodavši kako smo sve te zulume, progone i agresije hrabro odbijali jer smo imali pojedince koji su nas vodili u tom otporu i borbi za svoju zemlju. Poručio je i kako je danas naš najveći neprijatelj potres.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *