Almazan Kitchen na portalu „Tamo daleko“

Almazan Kitchen, svetki poznat YouTube kanal, dvojice Srba, koji je do sada, a pojavio se pre nepune tri godine, videlo više od 80 miliona gledalaca širom planete i koji je nedavno dostigao fantastičnih milion pretplatnika, od sada će moći da prate i čitaoci portala „Tamo daleko“.

Boban i Aleksandar Almažan, Paraćinci,  koji su došli na ideju da kuvaju po srpskim šumama i gorama, pod vedrim nebom, u prirodi,  i da briljantno odrađene i režirane snimke, pokazuju svetu, rado su prihvatili da svoje kulinarske čarolije i prelepe predele otadžbine, podele i sa posetiocima naše web stranice. Juče smo na portalu objavili opširnu priču o ovim visokoobrazovanim ljudima, filologu, koji tečno govori tri jezika i fantastično crta, i akademoskog slikara restauratora umetničkih dela, koji su silom prilika napustili ove profesije i dohvatili se kutlače i kamere.

Na njihovim snimcima dominiraju žuborenje potoka, cvrkut ptica, pucketanje vatre, očaravajući predeli i vešte ruke, koje seckaju specijalnim nožem namirnice za pripremu nekog od specijaliteta, uglavnom iz srpske nacionalne kuhinje, ali i kuhinja drugih nama bliskih naroda. Danas vam dajemo prvi njihov recept. Gledajte i uživajte!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *