Адвокат Предраг Савић погодио резултате црногорских избора

Адвокат Предраг Савић погодио  је резултате локалних  избора у 14 црногорских градова  и то  у јавним наступима на београдским телевизијама и у неформалним разговорима са новинарима!

Силвија Сламниг, урединциа и водитељка емисије „Курир специјала: Црна Гора бира“ , на истоименој ТВ, ту чињеницу  је посебно потенцирала, што можете погледати преко линка који објављујемо уз овај текст: https://www.kurir.rs/tv/video/48612/predrag-savic-je-prognozirao-sve-rezultate-i-pogodio-jenda-partija-ga-je-ipak-iznenadila

На сајту ТВ Курир  стоји констатација „Предраг Савић је прогнозирао све резултате и погодио! Једна партија га је  ипак  изненадила!“

У поменутој емисији Савић је истакао да је очекивао да ће СНП у Подгорици прећи цензус, с обзиром на њено бројно учешће у 43 Влади Црне Горе и чињеницу да се на овим  просторима често „цени“ учешће у власти! СНП је направио стратешку гешку што у Подгорици  није наступио у коалицији са коалицијом Црно на бјело, сматра Савић, мада је то сада када је пораз ДПС очит, није од битног значаја!

-Што се тиче успеха „Европе сад“ , и поред чињенице да је у питању млад покрет, и да је настао из „прозиване“ и „оспороване“ 42 Кривокапићеве Владе, без адекватне партијске инфраструктуе, био сам убеђен у њихов успех јер сам видео да воде позитивну и врло једноставну изборну кампању  у којој  форсирају  само једну  чињеницу да су они подигли минималне плате на 450 евра – истакао је Предраг Савић. – Уз  све то, „Европа сад“ је имала одличан  политички маркетинг и  одлично је користила друштвене мреже.

Да Иван Вуковић и његова коалиција која је наступала  под именом у којем није било ДС ни Мила Ђукановића, не може да пређе  границу од 39 одсто, било је  дефинитивно јасно када је Управни суд донео одлуку да је њехов реизбор на место  градоначелника без  избора незаконит и неуставанм. Савић је напоменуо да ДПС нису могли да помогну ни устаљени системи  куповине гласова и  противправног  утицаја на бираче, промена изборне географије и  помоћ страних тутора, јер дефинитивна воља народа је да ДПС и Мило Ђукановић коначно оду у –  историју!

Савић је констовао да би  победник избора у Подгорици била коалиција око ДФ, да није неуставно отцепљена Зета. Што се тиче резултата на северу Црне Горе било је  крајње време, да оконча власт ДПС у Жабљаку, Колашину, Пљевљима и Шавнику, истако је Савић, уз напомену да је у Будви  било више него очигледно да Мило Божовић води савремену, добро организоавну , врло делотворну кампању која несумљиво води у апсолутну  победу. Што се тиче Тивта ту је коалиција „Народ побећује“,  остварила резултат који јој  омогућава да се формира широка коалициона власт пет изборних листа без ДПС.

Савић је прогнозирао ko је губитак трећине бирачког тела Демократској Црној Гори.

-Демократска Црна Гора је пуцала себи у ногу када је због сјете и мржње према УРИ одбила да подржи реконструкцију  Абазовићеве владе коју је предлагао ДФ –  каже Савић.

У сарадњи са ДПС  и његовим  сателитима  демократе су  изгласала неповерење 43 Влади због потписивања Темељног уговора  са СПЦ и тако допринеле уставној и политичкој кризи. То их је скупо коштало. Демократска Црну Гора, се противила без неких битних резона пројекту Отворени Балкан,  што је, такође,  било контрапродуктивно за Алексу Бечића и његове партијске другове. Сви који су  покушали да на било који начин и у билом тренутку „пактирају“ и сарађују са ДПС, платили су  губитком дела гласача!

Савић сматра, да елементарана правила парламентарне  демократије указују на следеће чињенице: да нови градоначелник Подорице мора да буде Јаков Милатовић; да суноврат ДПС нико више не може зауставити и да треба што пре расписати председеничке изборе и усвојити измене и допуне Закона о предсједнику, које ће омогућити да манадат  за премијера добије онај ко има подршкуз 41 посланика.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *