Život u Beogradu za 1.000 dolara

Ukrajinac sa nemačkom adresom, Deni Malistik, svakodnevno dokumentuje svoje putovanje po svetu, kako bi Jutjub zajednici što bolje pokazao zemlje koje posećuje. U svakoj od njih zadržava se najmanje mesec dana, sa željom da sazna sve o načinu života, kulturi i tradiciji države u kojoj boravi. Krajem prošle godine stigao je i u Srbiju i odlučio da proveri ono što interesuje sve strance – koliko košta život u Beogradu?

Za one koji Beograd planiraju da posete na nekoliko dana, meseci ili da se čak presele u našu prestonicu, opisao je kako je i na šta potrošio svoj budžet i došao do interesantnih zaključaka.

Dodaje da smeštaj u Beogradu nije ekstremno jeftin, ali da su cene sličnih stanova mnogo niže nego u ostatku Evrope.

Kao glavno prevozno sredstvo Deni i njegova devojka sa kojom putuje, najčešće su koristili taksi, za koji smatraju da je jeftin, ali ipak skuplji nego u istočnoj Evropi.

Budući da se tokom boravka u Srbiji Deni hranio najčešće kod kuće, navodi da su i namirnice koje je kupovao jeftine, pa je na hranu za čitav mesec potrošio oko 180 dolara.

-Kafa u kafićima u Srbiji definitivno nije precenjena. Na većini mesta cena je zaista razumna, oko 200 dinara, ali kafići u centru su lepi. Kada je reč o hrani u restoranima, plaćali smo oko osam dolara za obrok, što je negde između cena u istočnoj i zapadnoj Evropi, skuplje je nego u Ukrajini – kaže Deni.

Dodaje da u svoj budžet prilikom posete drugim zemljama obavezno uračunava i odlazak u teretanu.

-U Beogradu ima mnogo teretana. Našao sam jednu koja nije baš u centru, ali je u dobrom kraju i dnevna karta je samo 500 dinara, dok je cena za ceo mesec, takođe, razumna – objašnjava.

Na kraju, zaključio je da je tokom mesec dana boravka u Srbiji potrošio nešto manje od 1.000 dolara, ali je imao sa kim i da podeli troškove.

-Za dupli iznos mog budžeta možete da živite u centru, hranite se napolju i proputujete celu zemlju, ali i ako imate upola manji budžet biće vam dobro ovde. Bilo da putujete sa ograničenim budžetom ili da želite da iskusite što više stvari za više novca, Srbija je definitivno dobro mesto – zaključuje jutjuber.

Izvor:  Noizz.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *