Vlada Hongkonga poklanja 500.000 avio karata

Vlada Hongkonga najavila je da namerava da pokloni 500.000 besplatnih avio karata u okviru napora da oživi turizam i ponovo privuče posetioce u grad, objavio je CNN.

Kako se navodi, inicijativa pod nazivom Zdravo, Hongkong predstavljena je u četvrtak, a na njoj je radjeno više od dve godine. Besplatne karte biće rasporedjene medju tri gradske avio-kompanije – Katai Pacifik, HK ekpres i Hongkong erlajnz, a 500.000 karata koštalo je grad ukupno oko 254,8 miliona dolara. Putnici koji žele besplatno da putuju u Hongkong mogu da posete uvodnu stranicu „Svet pobednika“ od 1. marta da unesu svoja imena u lutriju za dobijanje karata.

Kako je najavljeno, ulaznice će biti podeljene u tri talasa: od 1. marta ljudima širom jugoistočne Azije, od 1. aprila kontinentalnoj Kini i od 1. maja stanovnicima ostalih delova sveta, a lokalni stanovnici takodje mogu da učestvuju u akciji.

Putovanja u Hongkong i iz njega tokom pandemije bila su skupa, a na snazi je bio strogi karantin, koji je maksimalno trajao 21 dan, kao i zahtevi za višestrukim PCR testovima za putnike. Hongkong je pre pandemije godišnje prosečno posećivalo 56 miliona turista, a 2022. godine taj broj je opao na oko 100.000.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *