Виртулена прослава 164. Теслиног рођендана

Теслина научна фондација упутила је позив за виртуелну прославу 164. Теслиног рођендана путем Zoom апликације током које ће бити приказано низ презентација и демонстрација у знак поштовања живота и завештања српског генија у модерној науци и образовању. Виртуелно окупљање је заказано за 11. јул од 15 до 16.30 EDT (GMT-4).

Кликните овде да се придружите Zoom догађају чијим ће програмом бити обухваћени следећи садржаји:

– увод у Теслину научну фондацију: рад и мисија
– читање декларације о независности енергије
– демонстрација покретних графика и презентација рада студената
– оснивање Теслиног клуба у вашој школи
– гост предавач Phd. Michael Pravica: како Теслине идеје могу да помогну решењу COVID-19
– уживо: питања и одговори

У позиву Теслине научне фондације наводе се речи професора Мајкла Правице:

„Никола Тесла је научио свет о важности резонанце у природи. Као када се отворе врата са правим кључем, знајући и примењујући резонанцу фреквенције природних система, могли бисмо да омогућимо драматичне промене у тим системима за боље или за горе. За последња три месеца, радио сам на развијању три идеје које се односе на пораз новог корона вируса и помоћ пацијенатима који пате од COVID-19. Користим резонантне рендгенске зраке и звучне таласе као средство за оштећење корона вируса у нади да ће створити високо квалитетну вакцину и помоћи побољшању функције плућа код пацијената са COVID-19. Овај разговор ће описати ове идеје и почеће разговор о томе како се ове идеје односе према Теслиним концептима резонације“.

Професор Мајкл Правица је експериментални физичар кондензоване материје и спектроскопист који је добио своју факултетску диплому од Caltech-a а Masters и Ph.D. са Харвард универзитета.

Професор је физике на Невада универзитету у Лас Вегасу где ради на корисним тврдим рендгенима, фотохемији као средству за покретање нове хемије коришћењем високих степена јонизујућих и врло продирујућих својстава тврдих рендгенских зрака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *