Велика Плана доделила студентима 252 стипендије

 Пише: Душан Марић

 Општина Велика Плана је ове године доделила 252 студентске стипендије. Овим је оборен рекорд из прошле године, у којој је додељено 239 стипендија.

Да би добили општинску стипендију, студенти морају да студирају на факултету чији је оснивач Република Србија, да имају просек оцена најмање седам, да су текућу школску годину уписали у редовном статусу и да током студија нису изгубили више од једне годину студија.

Стипендија износи 8.400 динара месечно а студенти ће је примати осам месеци. Велика Плана је вероватно општина која, у односу на број становника, додељује највећи број студентских стипендија. И њихов број је сваке године све већи.

Осам година раније, пре него што је одговорност за вођење локалне самоуправе преузела СНС, општина је доделила само 24 стипендије. Ове године то је више од десет пута више.

Ова поморавска општина је издвојила значајна средства и за подстицање ученика основних и средњих школа да боље уче. Сви одлични ученици добијају новчану награду од 10.000 динара. Претходну школску годину са одличним успехом завршило је 1.400 ученика, 1172 основну и 288 средњу школу.

Прошле године награду је добио 1.371 ученик, 310 средњошколаца и 1.061 ученик основне школе. За ученичке награде и студентске стипендије општина је издвојила 30 милиона динара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *