У Сплиту претучени ватерполисти Звезде

Ватерполисти Црвене звезде нападнути су и претучени у Сплиту. На правди Бога, само због тога што су носили обележја Звезде док су шетали ривом претучени су ватерполисти Душан Васић, Милош Максимовић и голман Александро Краљ, који је добио неколико удараца у пределу слепоочнице због чега ми је пукла аркада. Да би спасао живу главу он је скочио у море.
Због овог незамисливог скандала на националистичкој основи, ВК Црвена звезда отказао је меч против Морнара у 13. колу Триглав регионалне лиге, а ватерполисти су одмах после инцидента кренули аутобусом пут Београда.
Виктор Јеленић, председник Ватерполо савеза Србије, и Игор Милојевић, изјавили су да су шокирани оним што се десило у Сплиту.
– Ово је катастрофа. Ватерполисти из Хрватске се увек слободно шетају у нашој земљи у обележјима њихових клубова. Ово је просто непојмљиво – рекао је Милојевић.
Инцидент се збио у 13.30 часова доккада су играчи београдског клуба у црвено-белим тренеркама шетали градом, а голман Александар Краљ био је приморан да скочи у море како би се спасио од напада петорице нападача којима су засметала Звездина обележја. Како преносе хрватски медији, сплитска полиција добила је дојаву да је у 13.40 нападнут мушкарац, дошли су обавили разговор са Краљем, понуђена му је лекарска помоћ али је он то одбио. Полиција и даље трага за петорицом осумњичених.
Александро Краљ није имао избора када су хулигани на њега насрнули и скочио је у море док су тројица саиграча успела да побегну.
Уз помоћ појединих грађана Краљ је извучен из хладне воде, али је претходно морао да баци мајицу Црвене звезде, јер му је то између осталог гарантовало безбедност.Поједини окупљени грађани викали су: „Ипак је он четник!“, наводи Imndex.hr. Овај незапамћен скандал потресао је регион.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *