U Las Vegasu putnike amnestiraju od droge

GRAD POROKA: Las Vegas ima i raskošnu arhitekturu

Aerodrom u Las Vegasu instalirao je posebne boksove u koje svi posetioci koji napuštaju „grad greha“ mogu, bez ikakvih pitanje, strepnje ili griže savesti da ostave preostale zalihe ne baš sasvim legalnih supstanici.
Međunarodni aerodom Mekaren postavio je tzv. „amnestione boksove“ u koje, oni koji odlaze iz Las Vegasa, mogu da ostave svoje zalihe rekreativnih droga, pre svega marihuane.
U Nevadi, državi u kojoj se poznata svetska prestonica kocke nalazi, posedovanje i upotreba takozvanih lakih droga su dozvoljni. Međutim, zabrana posedovanja i upotrebe je, prema saveznom zakonu, zabranjena u SAD.
Budući da američki aerodromi potpadaju pod federalnu jurizdikciju, lokalne vlasti Las Vegasa odlučile su da postave boksove, kako aerodromska policija ne bi morala da postupa po savezom zakonu, što se odnosi i na obezbeđenje aerodroma, prenosi Njuzer.
Aerodromski boksovi su visoki, odnosno dizajnirani su tako da slučajni prolaznici, koji bi poželeli da sami dođu do „besplatne rekreacije“, ne mogu da dohvate sadržaj ubačen unutra.
Slični boksovi postavljeni su i na aerodormima u Koloradu, državi koja je takođe, jedna od devet američkih država koje su legalizovale rekreativnu upotrebu marihuane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *