Три медаље за српску ракију у Москви

Суботичка компанија „Симекс оригинал“, која се бави производњом алкохолних пића, награђена је на међународном сајму прехрамбене индустрије „Продекспо 2021“ у Москви са чак три медаље, једном златном и две бронзане.

„Топ пелинковац“ компаније „Симекс“ награђен је златном медаљом за квалитет у категорији хербалних битер ликера, а „Вучије ракије“ од дуње и шљиве, истог произвођача, бронзаним медаљама. „Упорним радом, уз разумевање захтева потрошача и професионалним залагањем на тржишту Русије, компанија ’Симекс оригинал‘ из Суботице потврдила је квалитет својих производа на руском тржишту, признањем најзначајнијег међународног сајма прехрамбених производа и напитака ’Продекспо‘. Хербални ликери су будућност на тржишту, док су воћне ракије традиционално на полицама малопродајних објеката највећег руског дистрибутера. Очекујемо да ће резултати отворити врата руског тржишта и другим српским произвођачима алкохолних производа“, рекао је за Спутњик Дејан Делић, директор представништва Привредне коморе Србије у Москви.

Компанија „Симекс“, са традицијом дугом три деценије, позиционирала се као један од најмодернијих произвођача воћних ракија и алкохолних пића у Србији, а ове године преставља свој програм и на сајму „Продекспо“, највећој и најзначајнијој специјализованој изложби прехрамбене индустрије у Русији и Евроазији, у оквиру које се, поред презентација најсавременијих технологија у производњи хране, организују и пословни сусрети и комерцијални преговори произвођача, извозника и дистрибутера, као и представника водећих федералних и регионалних малопродајних трговинских ланаца.

На овогодишњем 29. сајму „Продекспо“ тринаест водећих српских компанија представља своје производе и свој извозни потенцијал на сајму у Москви. У оквиру националног павиљона Србије извозне капацитете представљају „Млекара Шабац“, „Млекара Уб“, „Индустрија меса Топола“, Бачка Топола, „Фабрика дечје хране“, Добановци, „Винарија Чока ПЛУС“, Суботица, „Масли“, Лесковац, „Златиборац“, Мачкат, „ИТН груп“, Београд, „Будимка“, Пожега, „Мамбиком аграр“, Београд, „БМН Малинас“, Пожега, „НН тел“, Нови Сад, „Симекс оригинал“, Суботица.

Сваке године сајам „Продекспо“ посети преко 70.000 посетилаца из преко 110 земаља, а ове године учествује преко 2.600 излагача из разних земаља: Италије, Бразила, Северне Македоније, Турске, Француске, Португалије, Азербејџана и др.

Извор: Спутњик/Оливера Икодиновић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *