Тесла остао сам на Нијагари

Пише: Светозар Данчуо

Нијагарини водопади, једна од најпознатијих америчких и светских туристичких дестинација, више недеља су пусти. Мере за сузбијање болести од корона вируса које је прописала  канадска влада потпуно су исрпазниле ово место које је у првом пролећном месецу знало да посети и до милион туриста из целог света.

Како бележи Српска телевизија Нијагара први пут је у дугој историји туризма ово место на дужи период без иједног посетиоца. Камере ове Телевизије забележиле су и потпуно пуст плато изнад великог водопада поред којег „бдије“ споменик Николе Тесле.

У Нијагари живи бројна Српска заједница чији припадници заједно са осталим становницима овог дела Канаде бораве у својим домовима у самоизолацији. Радна места су им у бројним хотелима, мотелима, ресторанима, баровима и другим делатностима везаним за туризам која су на дужи период поптуно обуставили активности. Грађани ће за период док нису радно ангажовани моћи да користе новчану помоћ коју је канадска влада за све незапослене, укључујући и студенте старије од 15 година, наменила у износи од око 2.000 долара месечно.

Да се у Канади очекује пораст великог број незапослених показује и то што се пријаве електронским путем подносе у одређене дане у недељи по месецу рођења како би се избегао „пад система“ и сачувала стабилност портала у случају да одједном приступи велики број апликаната. Федерална хитна помоћ за оне који су без посла остали услед пандемије COVID-19 бити ће доступна у наредна четири месеца.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *