Srpskoj deci 10 000 besplatnih udžbenika

Fondacija “Alek Kavčić” saopštila je da je do sada isporučila skoro 10.000 besplatnih udžbenika osnovnim školama u Srbiji, koje su najčešće naručivale štampane udžbenike za sedmi i treći razred, a zatim i za osmi, drugi, kao i prvi razred.

„Sve škole u Srbiji koje žele da im besplatno dostavimo udžbenike Zavoda za udžbenike koji se nalaze na sajtu besplatnabiblioteka.com dovoljno je samo da nam se jave i pošalju koliko imaju đaka i koji predmet žele“, rekao je osnivač Fondacije, profesor Alek Kavčić.

Knjige srpskoj deci: Profesor Aleksandar Kavčić ostvario svoju ideju

On je dodao da će Fondacija deci iz socijalno ugroženih porodica u školama koje se opredele za te udžbenike, donirati i štampana izdanja izdavača Nova škola i Infotehnika.

Samo neke od škola kojima su do sada dostavljeni udžbenici su OŠ “Branko Radičević” iz Odžaka, zatim OŠ “Vladimir Bukulić” iz sela Tulare, OŠ “Sveti Sava”, Lipnički Šor, kao i istoimena osnovna škola iz Rumenke, kao i OŠ “Heroj Ivan Miker” iz Smederevske Palanke.

Krajem aprila, nemačka izdavačka kuća “Klet”, koja deluje i u Srbiji, podnela je tužbu protiv Fondacije “Alek Kavčić” zbog, kako se navodi, nelojalne konkurencije.

Fondacija „Alek Kavčić“ osnovana je u Americi 2017. godine, a u Srbiji je počela da radi početkom 2020. Osnovni ciljevi fondacije su promocija obrazovanja i nauke.

Izvor: Fondacija Alek Kavčić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *