Српско наслеђе за младе у дијаспори

Прва едукативна платформа о српском културном наслеђу „Српски културни идентитет“ намењен је српској деци и омладини одраслој у дијаспори, а који има за циљ да упозна младе људе са српском културом, информише о историји и актуелним темама Србије и на тај начин их укључи у друштвени живот матичне земље. Пројекат спроводи Удружење „Generator Ideja Sintezis“.

Осавремењавањем и креирањем богатијег садржаја, успоставља се нови идентитет, у складу са савременим тенденцијама, развија се нов начин очувања свести о припадности српском идентитету и изграђује се здрав однос према култури за коју се везује осећај припадности.

Савремени, убрзани начин живота и глобализација присутна у целом свету, довели су до тога да многи млади заборављају своје корене и национални идентитет који носи припадност српској нацији. Чест је случај да родитељи или нису довољно информисани или немају довољно времена како би својој деци пренели знање и традицију. Основни циљ пројекта је да се тај, српски део идентитета осавремењује и богати садржајима и да не остане замрзнут у оном времену у којем су родитељи или преци стигли на нову територију.

Пројекат је реализован у сарадњи са Министарством спољних послова Републике Србије, Управом за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и фирмом LESTE, која је специјализована за електронску едукацију.

Сав садржај је потпуно бесплатан корисницима који желе да се едукују о српском културном наслеђу и доступан путем линка.

У својој првој фази пројекта, биће прилике да се сазна више о српском културном идентитету из угла историчара Немање Старовића и Петра Ђорђева. Додатан ток развоја пројекта може се пратити на друштвеним мрежама, сазнајемо из Удружења „Generator Ideja Sintezis“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *