Srpski mladić ubijen dok je šetao psa

Milan Lončar, diplomac Univerziteta Templ upucan je i ubijen dok je šetao sa psom u blizini njegove kuće u četvrti Brueritaun u Filadelfiji u sredu uveče.

Lončar je šetao sa svojim psom, nešto pre 19 sati, kada su dva muškarca prišla 25-godišnjaku i pokušala da ga opljačkaju, saopštila je policija. Video nadzor je jasno snimio muškarce kako posežu u Lončarove džepove, rekao je glavni inspektor policije u Filadelfiji Skot Smal. Tada je jedan od muškaraca otvorio vatru, pogodivši žrtvu jednom u grudi.

“Čini se da nije bilo nikakve vrste tuče”, rekao je Smal na pitanje da li se čovek borio protiv pljačkaša.

Policija je pronašla Milana u polusvesti, dok je krvario iz grudi, i dalje stežući uzicu svog psa, rekli su istražitelji. Policajci su Lončara prevezli u Univerzitetsku bolnicu Templ, gde su ga lekari proglasili mrtvim u 19:30.

Lončar je živeo u ulici North Corlies – otprilike jedan blok od mesta gde je ubijen – i često su ga viđali kako šeta svog psa u okolini, rekli su komšije istražiteljima. Prijatelj je uzeo neozleđenog psa, rekla je policija.

“Šta ima da se kaže? Tako poražavajuće. Voljen si i nedostaješ mi”, napisao je njegov rođak Nikola Lončar, poznati srpski advokat rodom iz Filadelfije, koji ima kancelariju u Los Anđelesu.

Lončar je diplomirao inženjerstvo u Templu u decembru 2019. godine, rekli su sa univerziteta u Filadelfiji za NBC10.

„Naš koledž tuguje za životom koji je prekinut na tako besmislen način“, rekao je Kia Sadidžpur, dekan Temple Koledža za Inžinjerstvo. „Milana i njegovu porodicu ćemo zadržati u mislima tokom ovog veoma teškog vremena.

Pljačkaši, sa zaštitnim maskama na licu, pobegli su prema jugu u 31. ulicu, rekao je Smal. U četvrtak uveče policija je objavila video nadzor i fotografije oboje osumnjičenih.

Prvoosumnjičeni je opisan kao muškarac srednje visine koji nosi crnu jaknu sa kapuljačom, crni bejzbol šešir, crnu masku za lice, crne pantalone i atletske patike. Bio je naoružan poluautomatskim pištoljem.

Drugi osumnjičeniopisan je kao mršav muškarac srednje visine koji nosi crnu jaknu sa kapuljačom, svetloplave “denim” pantalone sa svetlim mrljama i crnu obuću sa belim đonom.

Osumnjičeni za monstruozno ubistvo: Policija raspisala nagradu od 20.000 dolara

Smal je rekao da će im brojni uglovi nadzornih kamera pomoći da pronađu ubicu.

Za informacije koje vode do hapšenja nudi se nagrada od 20.000 dolara. Ako imate bilo kakve informacije, pozovite policijsku službu za ubistva policije Filadelfija na broj 215-686-3334-3335.

Breveritaun obično nije područje visokog kriminala. Međutim, usred pandemije povećalo se nasilje i “zločini iz očaja”, prema zvaničnicima. Policija je rekla da su u susedstvu zabeležena dva ubistva, četiri silovanja i 23 teška napada.

Izvor: NBC Philadelphia Foto: Privatna arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *